Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fotballforbundet ber om å få prøve med 2.500 tilskuere

Norges Fotballforbund vil prøve å ha 2.500 tilskuere på fire kamper i august, skriver avisa Aftenposten.

Aftenposten har fått se et brev som er sendt til både Kulturdepartementet og til Helse- og omsorgsdepartementet. Det er sendt av Norges Fotball-forbund. Toppfotball Kvinner og Norsk Toppfotball er også med på brevet. De håper å få prøve med flere tilskuere på kamp.

I dag er det bare lov å ha 200 tilskuere på kamper i norsk toppfotball. Det er for å hindre smitte av korona. Nå håper Norges Fotballforbund at et forsøk kan åpne opp for at flere får se fotball. De har sett seg ut fire kamper de kan passe til forsøket. På disse kampene skal det gjøres enda flere tiltak for å hindre smitte. Det er i tillegg til andre tiltak som gjelder i dag.

Les også: Uenig i måten de tolker reglene

Aftenposten skriver at de fire kampene er i august. Den første er kampen i Toppserien mellom Rosenborg og Vålerenga 14. august. I tillegg vil de teste det i eliteserie-kampen mellom Start og Vålerenga i Kristiansand 17. august, 1. divisjons-kampen mellom Kongsvinger og Lillestrøm 25. august og kampen mellom Brann og Strømsgodset i Eliteserien 29. august.

I dansk fotball har det vært gjort slike testkamper. De har også testet med enda flere i publikum. Nylig fikk 7.000 tilskuere slippe inn på tribunen da AGF spilte mot FC København.

– Vi har utrolig lyst til å få dette til. Vi må bare se hva helsemyndighetene sier etter hvert. Vi er kanskje naivt optimistiske. Men vi har veldig lyst til å få det til, sier Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner til Aftenposten.

Les også: Raja vil be om en vurdering av planen for bredde-idrett

Nils Fisketjønn er konkurranse-direktør i NFF. Han sier at det pågår en jobb for å få flere folk inn på kamp. De jobber for å få med myndighetene på det.

– Vi har skrevet to brev til myndighetene. Vi har bedt om et møte for å diskutere mulighetene for flere tilskuere. Først 500, så teste ut flere etter det, sier han til nyhetsbyrået NTB.

I Danmark skal en ny sesong starte til høsten. Da håper klubbene at det blir lov å ha fulle tribuner.