Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fredrikstad rykker ned

Fotball-laget Fredrikstad må ta den tunge veien fra eliteserien og ned i 1. divisjon. Det betyr nye økonomisk kutt.

Fotball-laget Fredrikstad (FFK) har slitt i eliteserien i år. I siste runde søndag tapte laget 0-2 mot Molde. Dermed må Fredrikstad ned i 1. divisjon. Lokalavisen Fredriksstad Blad er bekymret for FFK. «Nå får vi se hva følgene av nedrykket er rent økonomisk. Resultatet kan bli dramatisk for FFK», skriver sportsleder Erik André Pedersen.

Klubben ville unngått å rykke rett ned hvis de hadde vunnet mot Molde. Men så kom det to mål på overtid. FFK har i flere år slitt voldsomt med dårlig økonomi. Ifølge avisa må FFK kutte budsjettet med 17 millioner til 18 millioner kroner neste sesong.

– Nå må vi etter hvert riste av oss skuffelsen. Så får klubben bygge en grunnmur å arbeide videre på. Vi har slitt økonomisk i år og det har fått følger for sport. Vi måtte selge unna spillere i vinter og også i vinduet i sommer, sa FFKs trener Trond Amundsen til NTB.

LES MER HER: Molde jublet for gull

Laget Stabæk mister også plassen i eliteserien. Laget Sandnes Ulf unngikk å rykke direkte ned til 1. divisjon. Men de må kjempe mot laget Ull/Kisa fra 1. divisjon om plassen i eliteserien. De to lagene spiller mot hverandre onsdag og lørdag, skriver nyhetsbyrået NTB.

I Drammen er situasjonen en helt annen. Der jublet laget Strømsgodset søndag. De vant 3-1 over Stabæk. Dermed sikret de klubbens første sølv i eliteserien noensinne. Avisa Drammens Tidende feiret med bilde av fyrverkeri på forsiden.

LES MER HER: Stanget RBK ut av gullkampen

Lagene Start og Sarpsborg rykker opp fra 1. divisjon til eliteserien neste år.