Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frisk Jansrud satser i Canada

Alpinisten Kjetil Jansrud kjører for fullt etter skaden. Nå satser han på topp plassering i Canada.

Alpinisten Kjetil Jansrud skadet korsbåndet sitt under verdensmesterskap (VM) i februar. Men nå er han frisk og satser videre.

– Endelig er Kjetil helt friskmeldt. Nå kan han gi 100 prosent og vel så det, sier landslagssjef Håvard Tjørhom til nyhetsbyrået NTB.

Alpin-sesongen startet med renn i Sölden i Østerrike for litt over en uke siden. Men da valgte Jansrud ikke å delta. Han ville heller trene ekstra.

LES MER HER: Northug håper å være i gang i november

Men nå er han ferdig trent etter skaden. Nå er det konkurranser som gjelder.

– Jobben med å komme tilbake etter skaden er unnagjort. Kjetil kommer til å bruke alle krefter på å bli skikkelig god nå, forteller Tjørhom.

Fredag reiser Jansrud til Vail i USA for å trene. Han skal trene sammen med den erfarne Aksel Lund Svindal og unggutten Aleksander Aamodt Kilde.

De skal trene seg gode før de viktige verdenscup-rennene i Lake Louise i Canada og Beaver Creek i USA.

– Vi kommer til å være ti dager i Vail. Deretter reiser vi til Nakiska ved Calgary i Canada for å finpusse formen i en uke. Så blir det renn i Lake Louise og Beaver Creek, sier Tjørhom.

LES MER HER: Seier til Svindal

Han forteller at Jansrud fortsatt sliter litt med de tunge og vanskelige partiene i løypene.

– Men han har fått trent bra. Og han har enda tre uker før alvoret starter i Lake Louise. Jeg er overbevist om at de tre ukene kan gjøre ham enda bedre. Så det blir en skikkelig skarp Jansrud vi får se i Canada, sier Tjørhom.