Sport

Frykter Norges kaptein

Norge møter Danmark i semifinalen i håndball-EM lørdag. Danske aviser advarer mot veltrente Gro Hammerseng.

Den danske avisa Ekstra Bladet kaller Gro Hammerseng for «Den norske sixpacken». Lørdag møtes lagene i semi-finalen i Europa-mesterskapet (EM) i håndball.

Danmark er det eneste laget som har vunnet alle sine kamper i EM. Rikke Skov spiller for Danmark. Hun frykter ikke det norske laget. Hun mener at Danmark kan slå Norge med godt forsvar, hurtighet og spilleglede.

– Det var vårt mål å komme til semifinalen. Det har vi klart. Nå kan vi slappe av og spille fritt. Men vi må selvfølgelig være konsentrert hele tiden. Noe annet nytter ikke mot Norge, sier Skov til nyhetsbyrået NTB.

Viborg-spilleren sier at hun ikke frykter noen norske spillere spesielt.

I vår var hun med på å stoppe Heidi Løke. Det var da Viborg slo ut Larvik i semifinalen i mesterligaen.

– Vi har stoppet gode strekspillere tidligere i dette mesterskapet. Det har vi gjort med blant annet hele tiden å flytte på dem. Det håper jeg vi skal få til også lørdag, sier Skov.

Hun kjenner den norske målvakten Katrine Lunde Haraldsen godt. Skov har spilt med henne i Viborg i flere år.

– Det kan det være en fordel. Men det er jo også en fordel for Katrine at hun kjenner meg, så det går begge veier, sier Skov.

Hun sier at hun gleder seg helt vilt til lørdagens kamp.

– Vi skal gå ut på banen og nyte kampen. Og vi skal slå Norge, sier hun.

Linn Jørum Sulland kommer inn i den norske troppen. Stine Bredal Oftedal går ut. Dermed har laget Larvik ni spillere på landslaget.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå