Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Full av selvtillit

Alpinisten Aksel Lund Svindal klarte bare 5. plass på trening i Beaver Creek i USA. Likevel har han tro på seg selv før helgens cup-renn.

Verdenscupen i alpint fortsetter i helgen. Aksel Lund Svindal kjører tre renn i Beaver Creek i USA.

Svindal sier at han er i super form. Men han regner ikke med å gjøre det like godt som forrige helg. Da vant han både utfor og super-G i Lake Louise i Canada.

– Det er vel ingen tvil om at jeg må jobbe veldig bra for å slå til som i Lake Louise. Jeg kan vel ikke regne med å få den samme suksessen, sier han til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Endelig gull-jubel

– Jeg har vært i bra form hele denne høsten. Men jeg fikk ikke vist det under åpningen av sesongen i Sölden i Østerrike. Da var jeg veldig skuffet. Men jeg har lagt det bak meg nå, sier Svindal.

Han lå på 14. plass før han kjørte ut i finalen i Sölden. Etterpå reiste han til USA. Men Svindal sier han ikke har gjort noe spesielt med treningen etter det.

– Jeg har trent bra, men noe spesielt har det ikke vært. Formen min var bra også før og under åpningen i Sölden. Derfor var det ingen stor overraskelse at jeg gjorde det bra i Lake Louise. Jeg visste det ville komme, sier Svindal.

LES MER HER: Frykter problemer med rygg og ski

29-åringen er full av selvtillit før resten av sesongen.

– Nå peker alle piler oppover for meg. Her i Beaver Creek er det raske og flotte forhold, sier Svindal.

Han ble stygt skadd i Beaver Creek for fem år siden. Men han har også gjort det godt i disse bakkene. Han har tatt tre seirer her.

På den første treningen i bakken endte han på en 5. plass. Onsdag fikk han en 17. plass. Alt klaffet ikke, men Svindal syntes likevel kjøringen gikk bra.

Claus J. Ryste er sjefen for alpinistene. Han tror på flere gode plasseringer i helgen. Fredag er det utfor. Lørdag er det super-G. Søndag er det storslalåm.

– Jeg har store forhåpninger, særlig i øvelsene med fart. Jeg er litt mer usikker på storslalåm. Men vi bør absolutt kunne være med der også, sier sports-sjefen til NTB.