Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Går glipp av EM

Linn Jørum Sulland går glipp av EM i håndball. Hun var en av de siste spillerne Thorir Hergeirsson tok ut på laget. Fredag fikk hun et brudd i foten under Møbelringen Cup og kan ikke spille i mesterskapet.

Linn Jørum Sulland går glipp av europamesterskapet (EM) i håndball. Hun var en av de siste spillerne Thorir Hergeirsson tok ut på EM-laget.

På fredag reiser det norske laget til Ungarn for å vinne sin sjette EM-tittel. Det skjer uten Sulland.

Sulland har allerede fokuset på verdensmesterskapet (VM) neste år og olympiske leker (OL) i 2016.

– Jeg kommer til å prøve å se alle Norges kamper. Det er mange gode lag med. Det blir vanskelig. Jeg tror vi kan gjøre det bra, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Sulland har 155 mål på sine fem siste mesterskap. Hun er en viktig spiller for Norge. Hun har planer om å reise en tur til London og har tenkt til å besøke ei venninne.

Nora Mørk blir førstevalget på høyrebacken. I kampen mot Serbia søndag hadde Mørk og strekspiller Heidi Løke et godt samarbeid. Det kan bli viktig i EM.

Sulland sier at Nora Mørk har vært bedre enn henne i Larvik i høst. Hun har tro på at Mørk gjør det bra i EM.

Linn Jørum Sulland har vært plaget av skader i høst. Hun har hatt problemer med knærne. Derfor ble hun en av de siste spillerne Hergeirsson tok ut på EM-laget. Fredag skadet hun foten før kampen mot Frankrike. Det var et brudd i foten. Norge må spille EM i Ungarn og Kroatia uten sin aller viktigste bakspiller.

I EM i 2010 spilte hun bare semifinale og finale. Hun scoret 14 mål. Norge vant gull. I VM i 2011 scoret hun 51 ganger da Norge vant gull. I OL i 2012 scoret hun 31 mål. Ti av målene var i finalen mot Montenegro og Norge vant gull. I EM i 2012 scoret hun 39 mål da Norge fikk sølv etter tap mot Montenegro i finalen. I VM i 2013 scoret hun 24 mål. Da ble det norske laget bare nummer seks.

Norge spiller sin første kamp i EM på søndag. Da spiller de mot Romania.

LES OGSÅ: Heidi Løke klar for EM