Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Går ikke 15-kilometeren

Petter Northug går ikke fredagens 15 kilometer klassisk i OL i Sosji. Han skal i stedet samle krefter før stafetten søndag.

Langrennnsløper Petter Northug slet på sprinten i De olympiske leker (OL) tirsdag. Nå går han ikke 15-kilometeren fredag.

– Grunnen er at vi har en stafett og lagsprint som er ganske viktig for oss. Han (Northug) er ikke langt unna å være i form. Han er med et stykke. Men når det først begynner å gå fort, kommer problemene, sa landslagstrener Trond Nystad på en pressekonferanse onsdag.

– Den beste måten for ham å lade opp til stafetten, er å ta det litt rolig nå, sa Nystad.

Northug har ikke gjort det så godt som forventet i vinterlekene. I skiathlon ble det en skuffende 17.plass. Han endte som nummer ti på sprinten tirsdag.

LES MER HER: Dobbelt gull og ett sølv

Etter sprinten sa Northug at han håpet han fikk gå fredagens renn.

– Jeg har lyst til å gå 15 kilometer. Det er der jeg har de beste resultatene internasjonalt denne sesongen. Jeg har absolutt muligheter på en kjempedag.

Slik blir det altså ikke. Northug og landslagstreneren ble enig om at han dropper fredagens renn. Det er for å være best mulig forberedt til resten av konkurransene i OL.

– I går var det en diskusjon mellom Petter og Trond om hva som er best for laget. Da ble de enig om at Northug står over 15-kilometeren. Det er for å lade best mulig opp til stafetten og femmila, sa Northug-trener Eirik Myhr Nossum til TV 2.

Det norske laget på 15 kilometer blir Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning, Chris Jespersen og Didrik Tønseth.

– Jeg håper å være med og kjempe om medalje. Det er målet. 15 kilometer klassisk er en beintøff konkurranse. Jeg håper på en god dag, sa gullhåpet Sundby.

LES MER HER:Northug i bedre form enn ventet