Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Går på ski om sommeren

Skiskytterne og langrenns-stjerner tar ikke ferie selv om det er sommer. De skal konkurrere på rulle-ski.

I morgen (fredag) fylles Sandnes i Rogaland med ski-stjerner. De skal gå på rulle-ski i gatene. Da starter ski-festivalen Blink.

Når konkurransen starter, står flere tusen tilskuere og ser på.
– Ski-skyting er veldig populært. Det er også sprinten i langrenn. Det er korte løp, det går fort, og folk liker å se på. Det er også god TV-underholdning. Det synes deltakerne er bra, sier Jan Kvalheim. Han er presse-sjef for selskapet World Event. De arrangerer festivalen.

Idretts-stjerner som driver med vinter-idrett, bruker ofte sommeren til hard-trening. De får prøvd seg på noe annet når de er med på Blink-festivalen, mener Kvalheim.

Idretts-stjernene må være inviterte for å få bli med. Og det er mange kjente navn blant deltakerne i år.
Av de norske skiskytterne kommer Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Halvor Hanevold og Lars Berger. De konkurrerer blant annet med Michael Rösch og Michael Greis fra Tyskland.

Tora Berger og Gro Marit Ystad Kristiansen deltar også. De to tyske stjernene Kati Wilhems og Simone Hauswald kommer til Sandnes, sammen med Kaisa Mäkäräinen fra Finland. Petter Nordtug, Oddbjørn Hjelmeset og Marit Bjørgen skal være med i konkurransen i sprint. De kjemper mot blant annet Claudia Kuntzel-Nystad, Denis Klobucar fra Kroatia og Riikka Sarasoja fra Finland.

I år får ikke russiske deltakere være med. Årsaken er at det ikke er plass til alle. Det sier daglig leder Odd Langhelle.
– De har vært med i tre år. I år får de ikke bli med, sier han. Flere russere er blitt tatt for doping. Langhelle sier at det ikke er årsaken til at russerne utestenges i år.

Deltakerne skal konkurrere i sprint-renn i ski-skyting og langrenn for damer og herrer. Lørdag 1. august blir det super-finale i sprint.
Det er også program for publikum. Barn kan lære å stå på rulle-ski og får skyte på blink.
Dessuten blir det konsert med Alexander Rybak.

Men det er ski-stjernene som trekker publikum.
– Deltakerne er alt. Vi kunne ikke gjort dette uten dem, sier Kvalheim.

Artikkelen er fra Klar Tale nr 29, 30. juli 2009.