Sport

Glade bronsegutter

Gull ble det ikke i OL i helgen. Men bronseguttene Håvard Bøkko og Audun Grønvold strålte.

Det har vært mye bråk rundt skøyteløper Håvard Bøkko før De olympiske leker (OL).  I den første konkurransen, 5.0000 meter, fikk han den sure fjerdeplassen. Men lørdag stemte det endelig for Bøkko. Han gikk inn karrierens første OL-medalje på 1500-meteren. Det ble bronsemedalje. Bøkko var bare 3/100 sekund fra å ta sølvet.
– Jeg er fornøyd. Det er en liten lettelse at jeg har klart det. Hvis det hadde vært tre hundredeler til tredjeplassen, hadde jeg vært litt forbannet, sa Bøkkø til nyhetsbyrået NTB.

Audun Grønvold er den andre nordmannen som tok bronse i OL i helgen. Grønvold kjører skicross. Han kom inn til en overraskende tredjeplass i konkurransen. Konkurrenten Christopher Delbosco falt rett før mål. Det skjedde søndag.
– Det var litt uvirkelig. Jeg ble så sykt glad. Det var uvirkelig at han kunne ramle 50 meter før mål. Hvis han hadde hoppet normalt, ville han tatt bronsen. Det er mulig at han ikke var fornøyd med det. Men nå ble det ingenting på ham. Takk og pris. Jeg må prise meg lykkelig for at han gamblet og feilet, sa Grønvold.

De norske favorittene sviktet i helgen.
Svenske Marcus Hellner var borti staven til Petter Nordthug under 30 kilometer fellesstart i OL. Dermed brakk staven.
Northug tapte verdifull tid. Han klarte ikke å ta inn på de som lå i tet. Dermed måtte han nøye seg med 11. plass.
Northug ble veldig skuffet. Han gikk rett forbi pressen. Han snakket først på søndag under en pressekonferanse.
- Jeg ble litt skuffet over at det ikke fungerte. Spesielt i går da det var perfekt for min del. Jeg følte meg bra og var der jeg skulle. Så var jeg uheldig og brakk staven. Det skjønte de foran og de ga gass, sa Northug.

Det fungerte heller ikke for Norge i skiskyting fellesstart. Verken for menn eller kvinner. Ole Einar Bjørndalen ble nummer 27. Han skjøt seg helt bort. Emil Hegle Svendsen havnet på 13. plass. Ann Kristin Aafedt Flatland kom på en 11. plass. Tora Berger kom på 18. plass.

Aksel Lund Svindal ledet etter utfordelen i superkombinasjonen i alpint. Men han kjørte ut under slalomen. Dermed glapp medaljen for Svindal.

Men det er fortsatt nye sjanser for Norge. Mandag kveld er det både laghopp og sprint i langrenn for lag i OL. Da kan det bli flere medaljer.

Siste utgave

På forsiden nå