Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gleder seg Tyskland-test

Spillerne jublet for seier mot Island. Nå venter tøff kamp mot Belgia. Det blir en Tyskland-test, mener kaptein Stefan Johansen.

Det norske landslaget i fotball har slitt de siste månedene. Onsdag kunne spillerne endelig juble. Norge vant 3-2 over Island. Det tredje målet skåret Alexander Sørloth. Det var 20-åringens første mål for landslaget.

Nå venter en tøff kamp mot Belgia.

– Det blir bra læring for oss. Det må vi ta seriøst. Vi er motiverte for å få et resultat der, sier Stefan Johansen til nyhetsbyrået NTB. Han er kaptein for Norge til Per-Ciljan Skjelbred blir frisk.

Johansen mener kampen blir lik den Norge får mot Tyskland i september. Lagene skal kjempe om å kvalifisere seg til verdens-mesterskapet (VM) i fotball.

Belgia er verdens nest beste lag, viser listene til fotball-organisasjonen FIFA. Både Tyskland og Belgia er favoritter til å vinne i kampene, sier Johansen.

– Vi skal gjøre det vanskelig for dem. Den beste læringen får man mot de beste, sier han.

Johansen gleder seg til å møte Belgia. Han må bare bli klar til å spille. Onsdag måtte han få behandling etter en takling.

– Det er sårt nå. Det er en vridning. Jeg håper ikke det blir noe verre. Vi må behandle det, og jeg håper å være klar til søndag, sa Johansen.