Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

God EM-start for Norge

Søndag spilte Norge sin første kamp i Europa-mesterskapet (EM) i håndball. De norske jentene spilte en god kamp.

Norge vant 27-19 over Romania søndag kveld. Vanligvis har Norge slitt i den første kampen i mesterskap. Denne gangen startet Norge godt i den første kampen i Europamesterskapet (EM) i håndball.

Stine Bredal Oftedal ble kåret til banens beste spiller av en EM-jury.

– En herlig start på EM for oss, sa Oftedal til nyhetsbyrået NTB.

Norge ledet 16-7 til pause.

Kampen mot Norge ble vanskelig for rumenerne. Romania har tapt de fem siste kampene mot Norge i mesterskap.

Det var få tilskuere på tribunen. Over halvparten av tilskuerne var rumenere. De ble nok skuffet over at Romania ikke spilte bedre mot Norge. Romania har spilt godt i kampene før EM.

Norge spilte best i den første omgangen. Rumenerne møtte et godt norsk forsvar. Mot slutten av kampen slurvet de norske jentene. Det var faktisk Romania som scoret de tre siste målene.

Thorir Hergeirsson er landslagssjef for det norske landslaget. Han var ikke nervøs for at Norge skulle rote bort ledelsen i kampen.

– Kamper snur fort. Og med den type håndball som spilles i dag, scores det fort fire-fem mål på veldig kort tid. Men jeg var ikke nervøs, det var jeg ikke. Det sier Hergeirsson til TV 2.

Før EM har det vært snakket om at Norge mangler gode skyttere. Det var derfor ekstra fint at Veronika Kristiansen og Ida Alstad skjøt inn noen mål som bakspillere.

Norge har vunnet fem av ti EM-sluttspill. De har tatt ni medaljer.

Norge spiller mot Ukraina tirsdag. Ukraina blir regnet som det dårligste laget i puljen. Torsdag spiller Norge mot Danmark. Det blir nok en spennende håndballkamp. Danmark er regnet som favoritter til å vinne EM.

Skulle Norge vinne alle sine kamper får de fire poeng med inn i hovedrunden. Da blir det lettere å komme til semifinalen.

LES OGSÅ: Kan Norge vinne gull?