Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

God skihelg for Norge

Johannes Thingnes Bø vant to konkurranser i skiskyting denne helgen. Og Marit Bjørgen vant langrennsløp i Davos.

Det har vært en fin helg for alle nordmenn som er glad i ski. Flere nordmenn har vunnet i sine konkurranser. Lørdag vant skiskytter Johannes Thingnes Bø i skiskyting. Det var i Annecy-Le Grand Bornand i Frankrike. Konkurransen var i verdenscupen.

 

Thingnes Bø fikk en fordel på et halvt minutt på søndagens løp. Det var fordi han vant lørdagens løp. Han gikk raskt i skisporet og skjøt også bra. Han traff på 19 av 20 skudd. Dermed vant han søndagens løp lett, skriver nyhetsbyrået NTB.

 

Thingnes Bø er bare 20 år gammel. Helgens seirer var hans beste resultater som skiskytter på senior-nivå. Storebroren hans Tarjei Bø deltok ikke i helgens løp. Det gjorde heller ikke Emil Hegle Svendsen eller Ole Einar Bjørndalen.

Også en av de kvinnelige skiskytterne gjorde det bra på søndag. Tiril Eckhoff kom på tredjeplass.

 

Nordmenn som er glad i langrenn kunne også juble denne helgen. Marit Bjørgen vant rennet i 15 kilometer på lørdag i Davos. Hun vant 13 sekunder foran Therese Johaug.

 

Marit Bjørgen vant også søndagens finale i sprint i Davos. Hun slo amerikanske Kikkan Randall i slutten av rennet. Randall hadde ledet rennet lenge.

– Jeg hadde en god følelse i dag. Men Kikkan er veldig sterk. Jeg følte at hun var veldig god i semifinalen. Jeg måtte være sterk for å presse henne i finalen, sa Bjørgen til Det internasjonale skiforbundet.

Marit Bjørgen leder verdenscupen.

Emneord

sport