Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Grønt igjen

Thor Hushovd har vunnet tilbake den grønne trøya. Det skjedde i fjell-etappen i Tour de France tirsdag.

Thor Hushovd leder igjen kampen om den grønne poeng-trøya i Tour de France (Frankrike rundt). Nordmannen har flest poeng av spurterne i sykkel-rittet.

16. etappe av rittet var tirsdag. Den var 199,5 kilometer lang. Etappen gikk fra Bagnères-de-Luchon til Pau. Hushovd fikk seks poeng. Det skjedde da han vant spurten i hovedfeltet. Poengene holdt til tiende plass.

Hushovd sykler for laget Cervélo. Han syklet en sterk etappe i det tøffe terrenget. Han hang med over alle de fire harde fjell-overgangene.
– Jeg er i mitt livs form. Jeg føler at jeg kan sitte med de beste nesten overalt. Det var rått det jeg gjorde i dag. Det var stort, sier Hushovd. Det melder TV-kanalen TV 2.

Den norske syklisten kalles «Oksen fra Grimstad». Årsaken er at han kommer fra Grimstad i Aust-Agder. Hushovd mener løpet tirsdag er en av hans beste på sykkelsetet.
– Ja, det er nok det. Jeg er supersterk og har masse energi i beina, sier Hushovd.

To syklister kjemper om den grønne trøya. Det er Hushovd og italienske Alessandro Petacchi. Men Petacchi klarte ikke å holde følge med Hushovd over fjellene. Han fikk ingen poeng tirsdag. Dermed leder Hushovd med fire poeng over Petacchi i poeng-konkurransen.

Atle Kvålsvoll er Hushovds personlige trener. Han er stolt av Hushovd.
– Han er utrolig sterk både fysisk og mentalt. Han konsentrerer seg hele tiden om den grønne trøya. Og tar hver eneste sjanse han får. Viljestyrken Thor viser er enorm. Spesielt med tanke på at han har vært litt syk de siste dagene. Det var veldig fortjent at han tok de poengene han gjorde, sier Kvålsvoll. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I vår ble Hushovd skadd. Han brakk kragebeinet. Derfor er Kvålsvoll imponert over hvor sterk Hushovd er.
– Jeg visste at vi skulle få den fysiske formen på plass. Han har nok aldri vært i bedre form enn nå. Men skader gjør ofte at syklistene får ekstra lyst til å være med i løp. I tillegg gir skader en mulighet til å samle ekstra energi. Det tror jeg Thor har hatt god nytte av, sier Kvålsvoll.

Norske Edvald Boasson Hagen kom på 137. plass tirsdag. Alberto Contador leder Tour de France. Han har den gule ledertrøya. Contador er åtte sekunder foran Andy Schleck.