Grøvdal løp til bronse

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til bronsemedalje i EM i Berlin. Dermed endte Norge med fem medaljer i EM totalt.

Hun var syk uka før europa-mesterskapet (EM) i friidrett. Men Karoline Bjerkeli Grøvdal ble likevel eneste norske kvinne med medalje fra konkurransen. Hun løp 3.000 meter hinder i EM for første gang.

– Jeg er veldig fornøyd med å ta bronse. Med en gang synes jeg det var kjedelig at jeg ikke klarte gull. Men da jeg fikk summet meg litt, så er jeg veldig fornøyd med bronse, sa Grøvdal. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Hun kjente at beina ikke var bra nok.

Tiden ble 9.24,46. Det var 6,10 sekunder bak det beste løpet i år.

Grøvdal varsler at hun fortsetter satsingen på hinder mot De olympiske leker (OL).

Norge endte med fem medaljer i EM. Jakob Ingebrigtsen vant to gull. Han seiret på både 1.500 meter og 5.000 meter. Jakob er bare 17 år gammel. Broren Henrik Ingebrigtsen vant sølv på 5.000 meter. Den første gullmedaljen i EM vant Karsten Warholm. Han løp 400 meter hekk.

Norge hadde også andre gode plasseringer.

Sondre Guttormsen har aldri konkurrert i EM før seniorer før. Han konkurrerte i stavopp. Guttormsen svingte seg over 5,75 meter. Det er ny norsk rekord.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle hoppe 5,75 i mitt første EM. Det kom en tåre, og det var gledestårer. Jeg hadde trodd jeg skulle klare å ta den norske rekorden en gang, men ikke her, sa 19-åringen etter konkurransen.

Spydkaster Sigrid Borge endte på åttende plass totalt. Også hun konkurrerte som senior for første gang.