Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gull og sølv i X-Games

Snowboardstjernen Silje Norendal vant kvinnenes slopestyle-finale. Ståle Sandbech kom på andreplass i mennenes slopestyle-finale i X-Games søndag.

Silje Norendal vant slopestylegull i X-Games for tredje gang på rad. Snowboardstjernen vant i Aspen i fjor og i Tignes i 2013. Ståle Sandbech kom på andreplass i mennenes slopestyle-finale i X-Games. Sandbech ledet etter første omgang. Canadiske Mark McMorris vant med kun ett poeng.

Landslagstrener Thomas Harstad er veldig imponert over Norendal.

– Dette er helt fantastisk. Hun tar sitt tredje gull på rad. Det er spesielt imponerende på en dag som dette når det er så høyt nivå. Det sier Harstad til nyhetsbyrået NTB.

I slopestyle teller det beste av tre forsøk i finalen. Norendal var den siste utøveren i den siste omgangen i finalen. På det tidspunktet ledet amerikanske Jamie Anderson.

Norendal fikk 90,66 i første forsøk, i andre forsøk fikk hun 90,33. I siste forsøk ble det 93,66 poeng. Jamie Anderson kom på andreplass med 91,33 poeng.

Kjersti Buaas ble nummer fem.

Ståle Sanbech gjorde det best i sitt første forsøk. Sanbech fikk 95,00 poeng. Canadiske Mark McMorris fikk 96,00 poeng og vant gullet. Canadieren vant også Big Air-konkurransen i Aspen. McMorris har dermed vunnet to gull i årets X-Games. Han vant to gull i 2012 også, og i 2013 vant McMorris gull i slopestyle.

De norske kommentatorene menter at Sanbech og McMorris var like gode. Kommentatorene tror at McMorris vant fordi han hadde et vanskeligere triks. Landslagstrener Thomas Harstad sier at folk i Aspen også reagerer på at Sandbech ikke vant. Situasjonen ligner på den Sandbech opplevde i finalen i de olympiske leker (OL) i Sotsji i fjor. Da mente mange at han ble bortdømt. Bortdømt betyr her at dommerne ga han en lavere poengsum enn han fortjente fordi de ville at en annen skulle vinne. Sandbech fikk sølv i OL i Sotsji. Treneren vil heller feire Ståle Sandbech enn å tenke på om han kanskje skulle ha vunnet.

Ståle Sandbech var én av tre nordmenn i finalen. Emil Ulsletten misset i alle sine tre forsøk. Ulsletten kom på 7. plass. Torstein Horgmo kom på 6. plass. Horgmo misset i siste hopp i hvert av sine tre forsøk.

– Torstein kjører feilfritt helt til det siste hoppet. Hadde han landet det, ville vi hatt to nordmenn på pallen, garantert. Han er fornøyd med kjøringen, men litt irritert for at han ikke klarte å stå p det siste hoppet, sier Harstad.

Harstad er fornøyd med den norske innsatsen i årets X-Games.