Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gull-Petter slo til

Stafett er stafett. Men Petter Northugs knallgode spurt sikret Norge gull på VM-stafetten.

Stafetten for herrer i verdens-mesterskapet (VM) på ski ble en thriller til siste slutt. Marcus Hellner fra Sverige og Petter Northug slåss på oppløpet. Petter Northug vant. Dermed ble det nok en gull-medalje i VM for Norge. Det melder nettavisa VG Nett. Sverige fikk sølv, Tyskland bronse.

– Dette var den viktigste stafetten i våre liv. Det snakket vi om i går. Jeg var trygg på at det skulle gå. Jeg følte at jeg hadde et psykisk overtak. Det var etter at jeg hadde gjort mitt for å markere at jeg var sterk, sa Northug etter at han var i mål. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Før spurten ville jeg ha Hellner bak meg og helst en annen løper foran. Så gikk Tobias Angerer i tet. Jeg fikk jeg det akkurat som jeg ville, sa Northug.

I løpet av 4 x 10 kilometer lå Norge under på det meste med 22,7 sekunder bak lederen Russland. Da sendte Martin Johnsrud Sundby ut Eldar Rønning på andre etappe. Og han gikk. Rønning klarte nesten å ta igjen ledelsen. Han sendte ut Gjerdalen kun to sekunder bak.

Tord Asle Gjerdalen kjørte hardt ut i ledelse i tredje etappe. Det straffet seg. Han vekslet med Petter Northug 11,6 sekunder bak. Northug og Marcus Hellner fra Sverige gikk ut sammen. De startet jakten på gjengen som lå i tet. Det klarte de. De kjørte, lirket og lurte til siste slutt. Da var de fem land som slåss foran. Det var taktikk hele veien til mål.

Petter Northug krysset mållinja sidelengs. Så kunne jubelen starte. Det ble gull nummer seks i VM. Og Norges andre gull i stafett i dette mesterskapet. Norge har også fire sølv og fire bronse i ski-VM.

LES MER HER: Mer gull-jubel