Gulljubel for Hødd

Hødd klarte det nesten umulige. De vant over Tromsø på straffespark i søndagens cupfinale.

Målvakt Ørjan Håskjold Nyland ble den store helten. Han reddet flere viktige skudd for fotball-laget Hødd søndag. Kameratgjengen fra Ulsteinvik i Møre og Romsdal vant cupfinalen mot Tromsø på Ullevaal stadion og ble norges-mestere.

Laget Tromsø var sterkt fra start. Men etter 62 minutter var det Hødd som tok ledelsen, skriver nyhetsbyrået NTB. Erik Sandal sentret til Sellin, som var innleid fra Aalesund. Han dempet ballen forbi en uoppmerksom Ciss. Da var Sellin alene med keeper. Ballen traff målvakt Benny Lekströms arm, før den gikk i mål.

LES MER HER: Cup-heltene tror på seier

Tromsø fikk flere muligheter da de forsøkte å utligne. Men keeper Nyland var både god og heldig. En av redningene skjedde da det var spilt 70 minutter av kampen. Da fikk da Tromsøs Ole Martin Årst ballen på fem meters hold. Det var etter forarbeid av Hans Norbye og Zdenek Ondrasek. Men Nyland gjorde seg stor og tok skuddet i ansiktet.

Fire minutter senere fikk Ondrasek nikke helt fri fra ti meter. Men Nyland var ute i full strekk og slo ballen til hjørnespark.

Da tiden var i ferd med å renne ut for Tromsø, ble Ciss redningsmann. Remi Johansen la inn fra venstre, og midtstopperen fikk løpe inn foran mål og styre ballen forbi Nyland.

Kampen endte 1-1. Dermed ble det eksta-omganger. Tromsø presset Hødd, men det var Hødd som fikk den første store sjansen. Det var da Andreas Rekdal nådde Espen Standal foran keeper. Han fikk ikke vinkel til å skyte. Men han sparket ballen ut til Pål André Helland. Han skjøt fra 20 meter over det åpne målet.

De siste tre minuttene av annen ekstraomgang hadde Nyland to nye redninger.  Skuddene kom fra Tromsøs Remi Johansen og Ruben Kristiansen.

Ingen av lagene klarte å skåre. Etter 30 minutter med ekstra-omganger måtte spillerne gjøre seg klare til straffespark-konkurranse. Erik Sandal misset med Hødds fjerde straffespark. Men Akeem Latifu, Sivert Heltne Nilsen, Pål André Helland og Rekdal skåret med sine. Dermed kunne Hødd-spillerne juble for gull.

Etter kampen ble Nyland kåret til banens beste spiller av Norges fotball-forbund.

– Det er helt fantastisk og føles litt uvirkelig. Jeg er stolt av gutta for måten de sto imot presset fra Tromsø. Da det ble straffespark, hadde vi et psykisk overtak. Årsaken er at keeperen vår var så god, sa Hødd-trener Lars Arne Nilsen til NTB. Han lovet feiring i to dager.

Hødd spiller i 1. divisjon. Det er 15 år siden sist et lag fra 1. divisjon ble cupmester. Den gang var det et Vålerenga-lag. De hadde sikret opprykk til eliteserien i begynnelsen av september. I november måtte Hødd kjempe hardt for å ikke rykke ned til 2. divisjon. Laget tok tre poeng i sine åtte første kamper i serien. Så avsluttet de sesongen med en jubelkveld på Ullevaal.

I Ulsteinvik er det ikke lenger Asbjørnsen og Moe som gjelder når man skal fortelle eventyr. Det er Nyland og Nilsen.