Gullkamp av Norge

De norske håndball-jentene har tapt fire av de fem siste kampene mot Danmark. Torsdag snudde det. Nordmennene vant kampen i EM.

Norge vant 27-21 over Danmark torsdag kveld. De kjemper i europa-mesterskapet (EM) i håndball for kvinner.

I første omgang spilte Norge dårlig mot Danmark. Danskene ledet med ett mål til pause.

I andre omgang snudde det helt. Silje Solberg er målvakt for Norge. Hun sto godt i mål i andre omgang. Hun reddet nesten 50 prosent av skuddene mot mål. Kari Aalvik Grimsbø skulle egentlig vært målvakt. Men hun fikk en skade i kneet. Det har ikke gjort Norge til et dårligere lag.

– Når du har en målvakt som redder mellom 38 og 40 prosent, kan du være relativt sikker på at du vinner. Når du da har en som redder nesten 50 prosent...Det er nesten helt utrolig, sa Frode Kyvåg til avisa VG. Han er håndballekspert.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren og søsteren Betina Riegelhuth spiller begge på landslaget i håndball. Betina skåret to viktige mål etter pause. Koren har selv skåret 933 mål for landslaget. Rekorden er det tidligere spiller Kjersti Grini som har. Hun klarte 1003 mål. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Også Heidi Løke var aktiv på banen. Hun sørget for sju mål. Norge spilte veldig godt de siste 35 minuttene av kampen. Derfor vant de over Danmark.

Norge har tapt fire av de fem siste kampene mot danskene. Men Norge har en egen evne til å spille godt i mesterskap.

Norge har vunnet alle sine kamper i gruppe B. Det betyr at de får med seg fire poeng inn i hovedrunden. Lørdag spiller de mot Spania. Spania har også fire poeng med seg inn i hovedrunden. Norge skal også spille mot Polen og Ungarn i hovedrunden.

Sannsynligvis kan Norge komme til semifinalen selv med ett tap. Det skriver avisa VG.