Haalands første pokal

Nordmannen Erling Braut Haaland skåret mål to ganger. Det skjedde under den tyske cupfinalen i fotball torsdag.

Erling Braut Haaland spiller for fotball-laget Dortmund i Tyskland. De møtte laget Leipzig i cupfinalen.

Han fikk stående applaus fra lagkamerater da han ble byttet ut. Det skjedde rett før kampen ble ferdig. Haaland spilte en veldig god kamp.

Haaland var veldig aktiv i torsdagens cupfinale. Han skåret 2-0 målet og 4-1 målet. Dortmund vant over Leipzig med tre mål. Dette er Haalands første pokal med den tyske klubben.

På det andre tyske laget Leipzig spiller en annen norsk spiller. Han heter Alexander Sørloth. Han startet kampen. Etter første omgang ble han byttet ut. Han hadde ikke en like bra dag på fotballbanen som Haaland.

Pokalen var klubbens femte i turneringen. Dortmund har vunnet cupfinalen i 1965, 1989, 2012 og 2017.

Kapteinen for Dortmund var veldig fornøyd med kampen.

– Måten vi spilte på i dag var utrolig. Det sa Marco Reus til en tysk TV-stasjon.

Dortmund skåret allerede etter fire minutter. Haaland fikk ballen 20 meter fra målet. Han sparket ballen videre til Mahmoud Dahoud. Han sparket videre til Jadon Sancho. Engelskmannen fikk ballen i mål fra 14 meter. 1-0 Dortmund etter fire minutter.

Så var det Haaland-show. Nordmannen har hatt problemer med en skade den siste tiden. Nå var han tilbake på laget fra start. Haaland brukte rå muskelkraft forbi forsvarere i Leipzig. Så sparket han ballen i mål. Dermed ledet Dortmund 2-0. Dette var Haalands femte mål på de siste fire kampene.

Like før pause ble det 3-0 til Dortmund. Leipzig skåret ett mål med 20 minutter igjen. Men Haaland fjernet all tvil like før slutt. Han var heldig. Han sparket ballen i egen fot og i mål fra 16 meter. Dermed endte kampen 4-1 til Dortmund.