Sport

Halvveis til EM

Egil «Drillo» Olsen ledet Norge til ny seier på Kypros. Nå er laget halvveis til deltagelse i europa-mesterskapet (EM).

Norge vant 2-1 over Kypros i kvalifiserings-kampen til EM i Larnaka på fredag. John Arne Riise ga Norge en drømmestart med skåring etter halvannet minutt. John Carew skåret mål nummer to, til jubel fra 2.000 norske supportere.

– Grunnlaget for seieren la vi i første omgang, som var veldig solid. Vi hadde god kontroll og følte at det så veldig greit ut. Men så slapp vi Kypros inn i kampen. Det var både skuffende og litt overraskende, sa Drillo etter 2-1-seieren. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Annen omgang gikk ikke like godt. Da kom Kypros inn i kampen igjen. De skåret også ett mål.
– Selvsagt var jeg redd for at seieren skulle glippe, for de hadde mange sjanser. Men det ble en lykkelig slutt, sa landslags-treneren. 
LES MER HER: Ingen enkel kamp

Ni poeng er allerede sikret i kampen om en plass i EM. Hvis Norge tar ni poeng til, kan det bli EM-tur for landslaget.
– Jeg tror man skal utsette tanken om sluttspill så lenge som mulig. Vi skal registrere at vi har fått en god start. Men vi må begynne begynnelsen gjen neste år, sier keeper Jon Knudsen til NTB.

Han vartet opp med flere gode redninger på Kypros. Og Norge ligger godt foran andre lag.
– Selvfølgelig så er det de andre som må jobbe for å ta oss igjen. Det er en fordel. Vi er godt organisert i forsvar, og kan ligge godt organisert til de andre må ta sjanser. Og da håper jeg vi kan straffe dem, sier Knudsen.

Han tror Norge må ha 18 poeng for å komme seg til sluttspillet i EM.
–Vinner vi de tre hjemmekampene. så er vi nok klare, spår Knudsen.

Egil « Drillo» Olsen har ledet laget til seier kamp etter kamp.
– Magi, som jeg sier. Han er en klok mann som vet hvilke knapper han skal trykke på. Vi visste hva slags resultater han hadde tidligere. Bare sånt kan gjøre at du får med deg marginene. Men han har også et godt støtteapparat, sier Knudsen.

Til våren venter to tøffe kamper for Norge. Danmark kommer til Ullevaal, mens det venter en tøff bortekamp mot Portugal.
– Det er en drømmestart. To seirer borte mot lag man bør slå. Også tok vi Portugal hjemme. Det gjelder å ta med seg det vi har gjort riktig nå. Og å gjøre det samme mot Danmark og Portugal neste år, sier Knudsen til NTB.

Hva synes du om Drillo og det norske landslaget? Skriv i kommentar-feltet under.

Siste utgave

På forsiden nå