Sport

Han blir Norges nye trener

Lars Lagerbäck blir trener for herrelandslaget i fotball.

Per-Mathias Høgmo måtte slutte i jobben i fjor høst. han var trener for landslaget i fotball for herrer. Mange har vært spente på hvem den nye treneren blir.

Onsdag klokken 12 hadde fotballforbundet pressekonferanse. Da ble Lars Lagerbäck presentert som ny trener. Han er en svensk fotballtrener. De siste 18 årene har han trent landslagene til Sverige og Island.

Fotballpresident Terje Svendsen sa han er veldig fornøyd.

– Lagerbäck har vist resultater. Han klarer å få det beste ut av spillerne. Det er veldig gøy at han skal være treneren til Norge, sa Svendsen.

Norge har skrevet en kontrakt med Lagerbäck. Han skal være trener i tre år.  Nils Johan Semb er også glad for valget av trener. Han er sjefen for toppfotball.

– Lagerbäck er først og fremst ekspert på å trene landslag. Han har en god erfaring med å få resultater, sa Semb på pressekonferansen.

Mange trodde Lagerbäck var ferdig med å jobbe som trener. Han takket det norske fotballforbundet for at de vil ha ham som trener.

– Det er veldig spennende å få jobbe med et norsk landslag. Jeg har fulgt norsk idrett i mange år, sa den nye treneren.

Norge har tapt mye i det siste.

– Det er en vanskelig situasjon nå. Men det handler om å vinne kamper, sa Lagerbäck.

Nå vil han bruke tid på å bli kjent med spillerne. Han skal snakke med dem som kjenner dem, sa han. Blant annet Nils Johan Semb og Per-Mathias Høgmo.

LES OGSÅ: Vil ikke bli ny sjef

LES OGSÅ: Høgmo slutter som trener

Siste utgave

På forsiden nå