Sport

Han kan få sin første sjanse fra «Drillo»

Onsdag reiste det norske landslaget i fotball til Thailand. Mostafa Abdellaoue er blant de 14 nye spillerne som kan vise seg fram for trener «Drillo».

Norges landslag i fotball for menn reiste onsdag på vintertur. Der kan de få trent sammen og spilt mot andre land. I mesterskapet King's Cup i Thailand venter tre landskamper.

– Jeg har alltid syntes at disse turene er viktige. Nå er de trolig viktigere enn noensinne, sier fotballsjef Nils Johan Semb til nyhetsbyrået NTB. Til høsten skal landslaget spille om en plass i verdens-mesterskapet (VM) i fotball. VM er i Rio de Janeiro i Brasil i 2014.

De tre landene som Norge håper å vinne over i Thailand, er Danmark, Thailand og Sør-Korea. Med på flyet onsdag var 14 nye spillere. De kan få sin første landskamp i Thailand. Blant dem er Mostafa Abdellaoue som spiller for Vålerenga. Også Even Hovland og Jo Inge Berget er med.

LES MER HER: Overrasket med ung spiller

Egil «Drillo» Olsen trener landslaget. Han håper å finne noen «sære», raske spillere. De er ekstremt gode på enkelte ting.

- Slike typer blir stadig viktigere i internasjonal fotball. Du kan godta og leve med mange andre mangler hos en slik spiller. Det er hvis det spesielle de kan, likevel er overlegent. Men selvsagt går det en grense et sted, sier Egil Olsen til Dagsavisen.

Flere kjente fotball-spillere har fått sin første sjanse på slike vinterturer tidligere. Det gjelder blant annet Erik Mykland, John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær. Solskjær skåret i den første landskampen.

Noen mener at det er for tidlig på året å spille slike trenings-kamper.

– Det er for så vidt rett. Men det er den eneste tiden hvor det er mulig. Etterpå starter klubbenes trenings-leirer og turneringer. Da går det ikke, sier Semb.

De tre landskampene spilles søndag 15. januar, onsdag 18. januar og lørdag 21. januar. De vises på TV 2
.

Siste utgave

På forsiden nå