Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Han vant gullet

Nils-Erik Ulset vant gull i Paralympics onsdag. Han skjøt seg til seier på 12,5 kilometer skiskyting.

Nils-Erik Ulset har allerede to sølv i Paralympics. Lørdag vant han sølv i skiskyting. Mandag ble det sølv i langrenn. Derfor var han ekstra klar for å vinne gull i konkurransen onsdag.

Paralympics er i Vancouver i Canada.

– Det var den siste sjansen jeg hadde til å vinne gull alene i Canada. Så jeg skjerpet meg ekstra. Det fungerte perfekt, forteller Ulset til nyhetsbyrået NTB.

Ulsets handikapp er en arvelig muskelsvekkelse i begge bein. 26-åringen vant over Grigori Vovtsjinski med nesten ett minutt. Vovtsjinski er fra Ukraina. Ulset bommet to ganger under skyting. Men han gikk veldig fort i sporet. Josef Giesen vant bronsen. Han er fra Tyskland. Han kom i mål nesten tre minutter bak Ulset. Ulset var overrasket over at han tok ledelsen med en gang.

– Jeg skulle gå rolig i starten. Derfor var jeg litt overrasket over å se at jeg ledet helt fra start, sa Ulset.

På andre runde hang han på ukraineren. Da sparte han mye krefter.

– Det ble nesten som en liten kosetur i skogen, sier han.

Men da han bommet to ganger på skytingen måtte han skjerpe seg ekstra. Dermed skjøt han fullt hus på siste runde. Det holdt til gull.

Ulset skryter også veldig av skiene han brukte i konkurransen.

– Jeg hadde sinnssykt gode ski. Dermed ble farten min i sporet høy. Det merket jeg spesielt i utforkjøringene, sier Ulset.

26-åringen er veldig glad for at han vant gull.

– Det var en fantastisk lettelse å gå først over mål. Jeg kan nesten ikke beskrive det på annen måte enn å si at det var «helt rått», sier han.

Men det er ikke sikkert at Ulsets gull blir det siste i Paralympics. Han skal kanskje gå siste etappe i stafetten i langrenn lørdag.