Sport

Håndball-gutta vant

Norge spilte en slurvete kamp, men vant til slutt over Nederland onsdag.

Onsdag spilte Norge mot Nederland for å kvalifisere seg til europa-mesterskapet (EM) i håndball.

Nederland er kjent som det svakeste laget i Norges gruppe. Det ble en god norsk start på kampen. Men håndball-gutta klarte aldri å rykke fra til en solid ledelse i Haukelandshallen i Bergen.

Lars Erik Bjørnsen skåret 3-0 for Norge etter to minutter. Allerede da så kampen til å Norges vei. Men Nederland hentet seg tilbake gang på gang. Norge rotet bort en ledelse på seks mål. Til pause sto det 17-15.
– Vi spilte bra i de første 20 minuttene, men så slapp vi dem til og gjorde det for lett for dem. Vi lot oss presse bakover. Forsvaret var også for dårlig, sier Robert Hedin om kampen. Han er landslagstrener for Norge. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Den andre omgangen startet som den første. Norge var best i starten av omgangen. Fem forskjellige spillere skåret mot Nederland de første fire minuttene. Og Norge ledet brått med sju mål.
Men så reduserte Nederland fire ganger. Drøye to minutter før slutt banket Kjetil Strand inn 33-29 for Norge. Kampen endte til slutt 35-30 til Norge over Nederland.

Resultatet er ikke et særlig godt tegn før resten av kvalifiseringen til EM. Men Robert Hedin mener at Nederland er et bedre lag enn folk flest tror.
– De har en rekke proff-spillere i tysk Bundesliga, så da er man ikke dårlig. Men vi mistet konsentrasjone. Vi kan klart forbedre oss. I den første halvdelen av kampen var det forsvaret som rotet det til. I den andre var det angrepet. Vi skulle gjerne vunnet med flere enn fem mål, men vi får bare ta det med oss, sier Hedin. Det skriver nettavisa VG Nett.

Tsjekkia og Hellas er de andre lagene i Norges gruppe. Søndag spiller Norge borte mot Hellas. Hedin tror kampen blir tøff.
– Hellas er et bra lag, særlig når de spiller hjemme. Men vi har god sjanse til å vinne. Forhåpentligvis er alle de fire spillerne vi manglet i dag tilbake på søndag, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå