Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Håper å få folk tilbake på kamp snart

Fifa mener fotballen har tapt mer enn 100 milliarder kroner på korona. Nå ser folk i sporten fram til å få folk tilbake på kamp.

Gianni Infantino er president i FIFA. Det er fotballforbundet i verden. Han har snakket med nyhetsbyrået AFP om hva korona har ført til for fotballen. Den største utfordringen er å ta igjen det tapte, sier han.

– Vi må ha en plan for alle kampene som skal spilles i verden. Det er den største utfordringen i framtiden. Vi må klare å ta hensyn til at både klubber og landslag skal spille flere kamper. Alle har hatt det tøft som følge av korona, sier Infantino.

Han ber også om at fotball må få mer støtte og hjelp. Han sier Fifa har regnet på hvor store tap fotballen har hatt. De mener sporten har tapt mer enn 100 milliarder kroner i inntekter siden pandemien startet.

Planen er at det i 2022 skal være verdens-mesterskap i Qatar. Infantino sier de har en plan om at det skal skje som normalt. Han tror det vil være mulig med fulle tribuner.

I Norge er planene om å åpne for flere tilskuere satt på vent. Det skjedde etter at det ble mer smitte igjen. Inntil videre er grensa 600 tilskuere per kamp. Det må bli fordelt på minst tre grupper. 20. mars er det start i Toppserien for damer. Eliteserien for menn starter 5. april. Klubbene håper at det er mulig å slippe inn flere på tribunene til det.

– Vi har laget planer for hva vi kan gjøre for at det blir trygt å øke antall tilskuere på kamp. En fotball-stadion har flere innganger. Vi er trygge på at vi kan klare å håndtere flere enn 600 personer, sier Pål Bjerketvedt til nyhetsbyrået NTB. Han er general-sekretær i Norges fotballforbund.

Han sier også at de følger med på det som skjer med smitte i Norge. Det gjør at de vil vente til smitten roer seg før de gjør mer for å åpne opp for flere tilskuere.

– Vi vil jobbe mer med det så snart situasjonen blir bedre. Vi har hatt snakket med myndighetene hele veien. Blant annet om hva som skal til for at vi kan få slippe inn flere på kamp. Vi håper at vi litt etter litt kan slippe folk tilbake på tribunen igjen, sier Bjerketvedt.