Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Håper å se «en ny Tiril»

Tiril Eckhoff kom på 52. plass i onsdagens renn. Nå tror bror og trener Stian Eckhoff at søsteren har kontroll før stafetten fredag kveld.

Det norske damelaget i skiskyting har medalje som mål i stafetten fredag kveld. Klarer de målet er det for fjerde mesterskap på rad. Tiril Eckhoff er lagets beste. I onsdagens renn havnet hun på 52. plass. Bror og trener Stian Eckhoff tror søsteren har kontroll før stafetten.

Tiril Eckhoff er Norges beste skiskytter på damelaget. Hun har ikke gjort det så bra i verdensmesterskapet (VM). Skytingen har ikke vært god nok. Det var den heller ikke på onsdag. Da hadde hun tre bom på første skyting.

– Tiril har en tendens til å skyte litt høyt når hun er offensiv. Derfor pleier vi å legge henne inn litt lavt på innskyting. I løpet av VM-oppkjøringen og selve mesterskapet har hun skutt inn der vi vanligvis ligger, så når vi skyter henne inn lavt, så ligger hun litt lavt i konkurranse. Sammen med vinden, så kan det være grunnen til at hun lå litt skjevt på onsdag. Det forklarer Stian Eckhoff til NTB.

Tiril Eckhoff går siste etappe på stafetten. Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Fanny Welle-Strand Horn er også med på laget.

– Tiril har jobbet ganske bra i noen dager. Hun føler seg i bra fysisk form, og hun sier selv at hun vil gjøre ting litt enkelt framover. Om vi ikke ser en ny Tiril på stafetten, kan det være at hun virkelig klemmer til på fellesstarten på søndag. Det er på en måte hennes distanse, sier trener Stian Eckhoff.

På fellesstarten på søndag skal Tiril gå som eneste norske kvinne. Det har ikke skjedd siden VM i 2009. Da gikk Tora Berger som den eneste norske kvinnen.

– Jeg skulle gjerne hatt flere med. Det hadde ikke vært meg imot. Men nå er det sånn, vi har bare Tiril som er topp 15 i verdenscupen totalt. Det er ikke noen store forandringer fra i fjor, bare det at vi ikke har fått opp noen nye til å erstatte Tora Berger og Ann Kristin Aafedt Flatland, sier landslagstreneren.

Tiril Eckhoff vant bronse på fellesstarten og kvinnestafetten i de olympiske leker (OL) i Sotsji i fjor.

Med fire gode enkeltetapper er medalje på stafetten realistisk. Men de norske jentene har ikke vært på seierspallen på stafett så langt i sesongen.

– Det er knalltøft i toppen. Vi har nok et par lag, som blant andre Tsjekkia, som er favoritter. Bak der er det mange som kan være med. Om været blir som på torsdag, er det skytingen som blir avgjørende. Da har vi plutselig veldig mange lag som kjemper om medaljer, tror treneren.

Torsdag kveld vant Emil Hegle Svendsen sølv på 20-kilometeren for herrelaget. Hegle Svendsen traff alle blinkene. Franskmannen Martin Fourcade vant med en bom.

LES OGSÅ: 11 norske er klare for VM