Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Håper Brann tar gullet

Vålerengas trener har startet ordkrigen før søndagens kamp mot Rosenborg. Han sier han håper Brann vinner serien i år.

Rosenborg (RBK) leder eliteserien i fotball med 46 poeng. Brann ligger på 2. plass med 44 poeng. Men laget fra Bergen har ledet serien det meste av sesongen. De har virkelig lagt press på de tre siste sesongers mester.

– Vi kommer til å gjøre alt for at Brann overtar ledelsen i ligaen. Jeg mener det er bedre med bytting av tronen i Eliteserien. Det er både kjedelig og lite heldig at et lag vinner mange år på rad. Jeg håper Brann tar det i år, sier Ronny Deila til avisa VG. Han er trener for Oslo-klubben Vålerenga.

Dermed er «ordkrigen» i gang før søndagens kamp mot Rosenborg. Vålerenga har gjort det bra på sin nye hjemmebane på Valle. De to siste kampene hjemme er vunnet. Også i siste bortekamp mot LSK ble det seier. RIno Coolen er ny trener for Rosenborg. Klubben har gjort det bra i serien under sin nye trener. De har vunnet tre poeng på tre kamper på rad.

Vi må helt tilbake til 2. april for Vålerengas siste og eneste tap. Det er i kamper på hjemmebane denne sesongen. De tapte 1-4 mot Strømsgodset i vår.

Eliteserien har hatt pause den siste uken. Men klubbene har hatt litt forskjellig å ta seg av. Det meste har gått bra for Vålerenga. Mens i RBK fikk sak om oppførsel. Spiss Nicklas Bendtner ble anmeldt for vold mot en taxisjåfør i København i Danmark.

Klubben har foreløpig ikke gjort noe med saken. De venter på hva det danske politiet kommer fram til i sin etterforskning.

Nå sliter dessuten dansken med en strekkskade. Han blir ikke klar til de nærmeste par kampene for Rosenborg.

– Vi må vinne de fleste kampene for å ta gullet. Søndagens kamp er ikke noe unntak. Vi gleder oss til kampen, sier RBKs Tore Reginiussen til nettstedet RBK.no.

Stopperen er sugen på å spille. Han har sittet på benken i de to landskampene mot Kypros og Bulgaria.

Som vanlig kommer det flere trøndere til hovedstaden enn det til vanlig bor i Oslo. Det er ventet et par tusen RBK-supportere til Valle.

Samtidig drar Brann til Haugesund. Der skal de spille en veldig viktig bortekamp. Haugesund holder tredjeplassen. De ligger 6 poeng under Brann.