Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Håper på ei ny tid for kvinner i alpint

Kultur og lagfølelse har endret seg i alpint for kvinner, sier Ragnhild Mowinckel og .

I natt kjører Ragnhild Mowinckel Super-G i De olympiske leder (OL). Kanskje kan hun skrive mer historie. Torsdag vant hun sølv i storslalåm. Ikke siden 1936 har en norsk kvinne tatt medalje i alpint. Da vant Laila Schou Nilsen bronse.

– Jeg håper at dette er starten på en ny tid for oss. Vi er et lag som kommer, og det er flere av oss. Jeg tror dette blir kult for historiebøkene framover, sa Mowinckel.

Hun ble feiret av hele laget da hun tok sølv.

– Jeg har de beste lagvenninnene i verden. De er glade for meg. Jeg føler at det er sånn vi gjør hverandre bedre. Vi unner hverandre suksess, sier hun.

Også Nina Haver-Løseth skryter av den gode stemningen i kvinnenes alpinlag. Hun mener det bidrar til å gjøre alle bedre. Slik har det ikke alltid vært.

Det handler om kultur, sier Nina Haver-Løseth. Kvinnene har ikke alltid hatt denne kulturen, mener hun.

– Sånn som gutta skapte på 1990-tallet. Det håper vi at vi er i ferd med å forandre nå. Vi har jobbet steinhardt de siste årene for å skape en bra kultur på damesiden. Vi har jobbet for å finne vår egen stemme. Det har vært viktig for oss, sier hun.

Mowinckel er enig.

– Jeg tror gutta har et utrolig bra lag som fungerer for dem. Vi har ikke vært så mye av et lag før. Årsaken er at vi ikke har vært så mange. Nå begynner vi å bli et lag vi også. Vi bygger vår kultur. Akkurat nå er jeg del av et lag jeg er utrolig stolt av. Vi er et ungt lag, og det er mange som kommer under oss. Jeg håper dette et starten på en ny gullalder, sier Mowinckel.

OL er i Pyeongchang i Sør-Korea. Forskjellen i tid gjør det vanskelig å se alpint. Konkurransene i alpint starter når det er natt i Norge. Super-G starter i natt klokka 3 norsk tid. Konkurransen vises på kanalen TVNorge.

Les alle OL-saker her.