Sport

Håper på norske medaljer

Alle de fire norske skihopperne gikk videre til rennene fredag. Norge håper på flere medaljer i verdens-mesterskapet (VM) i skiflyging.

De norske skihopperne er i form. Norske Rune Velta satte ny, personlig rekord på hvert hopp torsdag. Han hoppet lengst med sine 221,5 meter. Velta ble trukket litt mer i poeng enn østerrikeren Andreas Kofler. Dermed ble Kofler best.

– Det svarer godt fra kanten. Det er jo bra å sette ny, personlig rekord hver eneste gang jeg satte utfor. Det hadde vært moro å vinne kvalifiseringen også, sa Velta til nyhetsbyrået NTB.

Torsdag hoppet de norske skihopperne om en plass i rennene fredag ettermiddag. Det klarte de flott på hjemmebane. Alle fire som deltok, gikk videre. Verdens-mesterskapet (VM) i skiflyging er i Vikersund i Buskerud. Også lørdag og søndag kan det bli medaljer.

Fredag slet de med mye vind på Vikersund. Det gjør at hoppingen kan bli forsinket.

– Det tar nok litt tid før man kommer i gang her. Jeg kjenner Vikersund-bakken godt. Det pleier å hjelpe at sola går ned, sier NRKs ekspert Anders Jacobsen.

Anders Fannemel var tredje best da de kjempet om plass torsdag. Han hoppet 211 meter. Da de trente rett før, satte også han personlig rekord med 223,5 meter.

– Det fungerer veldig bra om dagen. Jeg har fått tro på det jeg driver med og får hele tiden gode tilbake-meldinger. Samtidig føler jeg at jeg også har litt å gå på, sa Fannemel.

LES MER HER: To verdens-rekorder i Vikersund

Bjørn Einar Romøren ble nummer ni. Han fikk vondt i ryggen etterpå. Men han håpet å være i form igjen til fredagens renn.

– Det var to greie hopp i treningen. Det viktigste for meg var å kvalifisere meg. Jeg har mye mer å gå på, for jeg fikk en god følelse med bakken. En helt annen følelse enn jeg hadde i fjor, sa han.

Anders Bardal hoppet ikke så bra. Men han sier at han vet hva han gjorde feil. Det skal han rette på.

Tom Hilde ble tatt ut av laget før hoppene torsdag. Han hoppet for dårlig allerede under treningen.

LES MER HER: Hilde vil tilbake på «verdens beste lag»

Klar Tale er på nettsamfunnet Facebook. Trykk «liker» for å følge med.

Siste utgave

På forsiden nå