Sport

Håper på ny seier

Fotball-laget Follo overrasket alle da de knuste Rosenborg. Nå håper de på ny triumf mot Strømsgodset.

1. divisjons-laget Follo spilte med knallrosa drakter i semi-finalen. De vant 3-2 over Rosenborg (RBK). Søndag møter de Strømsgodset i cupfinalen på Ullevaal stadion i Oslo. Lille, ukjente Follo er alles favoritter. Billettene til finalen ble revet bort på to timer.

Follo-spiller Mads Clausen skåret vinnermålet mot RBK. Han er spent på søndagens kamp.
– Mange av oss har ikke vært med på en så stor kamp med så mange tilskuere før. Det gjelder å ikke bli altfor nervøs, sier han til Klar Tale.
Clausen tipper at kampen ender med 3-1-seier til Follo.
– Keeperen bli viktig på søndag. Han må holde målet tett. Spissene må også gjøre en god jobb, sier han.
Clausen vil også hindre Strømsgodset i å få flyt i spillet sitt. Hvordan Follo skal gjøre det, vil han ikke røpe.

Vinner Follo, får de spille i europa-cupen. Der kan de møte lag som britiske Liverpool.
– Det ville være morsomt. Men jeg synes Liverpool er et av de verste lagene, siden jeg er Manchester United-fan, sier Follo-spilleren.
Follo ønsket å spille i rosa drakter i finalen for å støtte Kreft-foreningen. Men det sa Norges Fotball-forbund nei til.

Samtidig som Follo har hatt suksess i cupen, har de slitt i 1. divisjon. De berget såvidt plassen, men rykker likevel ned til 2. divisjon. Årsaken er at laget glemte å søke lisens for å spille i 1. divisjon neste år.

Strømsgodset ble nummer sju i eliteserien. Både spiller Jo Inge Berget og trener Ronny Deila sier at laget har en god følelse foran cupfinalen.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå