Sport

Håper på rolig start i VM

Syklist Alexander Kristoff håper de første rundene av VM søndag blir rolige. Da kan han ha sjansen til å spurte for gull.

Søndag kjemper Alexander Kristoff for norsk gull i verdens-mesterskapet (VM) i sykling. Men løypa i spanske Ponferrada passer ikke den norske syklisten så godt. Det sa Kristoff i et intervju med Klar Tale nylig. Nå satser nordmannen på at rivalene tar det rolig de første rundene.

– Skal jeg vinne, må vi ha nok krefter igjen mot slutten. Det er ikke sikkert jeg vinner, men henger jeg med fram mot mål, er målet å vinne. Det er enten eller i denne løypa for min del, sier Kristoff til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Bedre enn jeg hadde drømt om

Bakkene kommer tett. Det trives ikke Kristoff så godt med.

– Jeg må ha en kanon dag, nesten den beste dagen i karrieren. Så tøft blir det, sier han.

Norge har bare tre plasser i årets VM. Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen har fått jobben med å hjelpe Kristoff til seier. Kristoff har vunnet 14 ganger i ulike ritt i år. Han vant to etapper av sykkelrittet Tour de France i sommer.

– Det beste er om jeg har med de to andre når vi nærmer oss mål. Jeg ønsker å få Edvald foran meg på oppløpet og at han kjører de første 200 meterne på oppløpet. Da er det ikke mange som kommer forbi, tror jeg, sier Kristoff. Han er kjent for å være flink til å spurte.

LES MER HER: Jakter på etappeseier

Nordhaug sier at det ikke er så mye de kan planlegge. Men de skal ikke ta noe ansvar i feltet.

– Vi må holde oss godt skjult. Vi må være der når ting skjer. Er du litt for langt bak når det smeller i bakkene, er du ute, sier han til NTB.

Sportssjef Hans Falk tror det kan gå begge veier.

– Jeg tror det er 50/50-mulighet. Løypa blir veldig tøff for Kristoff om det kjøres hardt fra start. Blir det en litt mer rolig åpning, tror jeg han er medalje-kandidat mot slutten, sier han.

LES MER HER: Kristoff sykler Tour de France

Bare én gang har Norge tatt VM-gull for de mannlige syklistene. Det gikk til Thor Hushovd i 2010.

Torsdag ble det kjent at Bergen får sykkel-VM i 2017. Det jubler de tre norske toppsyklistene for.

– Det blir et mål å jobbe fram mot det. Ingenting er større enn å vinne VM på hjemmebane, sier Kristoff.

Siste utgave

På forsiden nå