Sport

Har ro i sjelen

Alexander Dale Oen er klar for nye medaljer. De skal han vinne i gammel svømmedrakt.

Alexander Dale Oen er en av Norges beste svømmere. Han vant sølv i De olympiske leker (OL) i 2008. Det var i konkurransen 100 meter bryst. Samme år fikk han gullmedalje i Europa-mesterskapet (EM). Også det var i 100 meter bryst.

Men i fjor gjorde han det dårlig i verdens-mesterskapet (VM) i Roma i Italia. Årsaken var at han ikke ville bruke de nye draktene. De er laget av et spesielt stoff. Stoffet gjør at svømmerne glir raskere gjennom vannet. Men det synes ikke Dale Oen er riktig.

– Dette er eneste mulighet til å vise publikum hva jeg mener. De nye draktene gir nok bedre tider. Men det tenker jeg ikke på. På kort sikt er dette sikkert ikke så lurt. Men jeg tror det er lurt på lengre sikt, sa han i fjor sommer. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Og nå kan Dale Oen være glad han ikke skiftet mening. I august er det EM i Budapest i Ungarn. Da er reglene endret. Svømmerne må bruke de gamle draktene.

– Det gir ro i sjelen. Det gir også mindre stress. Nå handler det bare om du er godt nok trent eller ikke, sier Dale Oen.

LES OGSÅ: KJEMPER I RULLESTOL

For snart to uker siden vant han kongepokalen. Denne uka er Dale Oen på samling i Oslo. Så skal han en uke til Kroatia. Deretter til Budapest.

Dale Oen håper på nye rekorder.

– Jeg blir veldig fornøyd hvis jeg setter personlige rekorder. Da er jeg kommet langt på vei mot målet mitt. Det er å komme til OL i London om to år. En ny rekord vil gi meg troen på at jeg er på riktig vei, sier han. I EM skal han svømme 50 meter, 100 meter og 200 meter.

Dale Oen trener for at musklene skal tåle å få syre når han svømmer. Da kan han holde farten oppe.

– Jeg må klare å holde farten oppe når syren kommer. Jeg er stinn av trening og er tung i kroppen, sier svømmeren.

Han er trygg på kroppen sin. Men det gjør vondt i høyrearmen.

– Jeg kjenner det godt i armen. Men slik skal det være når jeg er sliten. Det kalles trenings-slitasje. Med litt massasje skal det forsvinne. Det pleier å gjøre det.

LES OGSÅ: SKRÅBLIKK PÅ IDRETTSÅRET 2009

Dale Oen skal også delta i VM i desember. Det er i Dubai.

– 2010 er et år da jeg skal ha med meg alt, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå