Sport

Hegeberg vil lede Lyon til seier

Norske Ada Hegeberg er bare 21 år, men ble Europas beste spiller i 2016. Hun vil lede laget Lyon til seier i mesterligaen.

– Det er så kult å vinne med et lag, sier norske Ada Hegeberg.

Onsdag spiller hun og det franske fotballaget Lyon kamp mot Wolfsburg. Det er kvartfinale i mesterligaen.

– Jeg kan ikke være lei når jeg er 21 år. Vi har regnet med to tøffe kamper, sier Hegeberg.

Forrige kamp mot Wolfsburg vant Lyon 2–0. Da satt Hegeberg på benken i første omgang. Men kom inn etter pause. Da sparket hun ballen til medspiller Dzsenifer Marozsán. Slik fikk de det andre målet.

Hegeberg er vant til å skåre mål selv. Hun skåret flest mål i mesterligaen forrige sesong. Totalt 54 mål. Blant annet et mål i finalen mot Wolfsburg. Mange forventer at hun skårer mange mål i år også. Men hun prøver å ikke bry seg om presset.

– Jeg forventer ikke at jeg skal skåre like mange mål i år. Jeg prøver bare å utvikle meg, sier hun.

I 2016 ble Hegeberg kåret til den beste spilleren i Europa. Men hun ble ikke nominert til verdens beste. Da ble mange overrasket.

– Jeg jobber ikke for å bli best. Det er ikke det jeg bryr meg mest om. Jeg vil bli litt bedre for hver dag, sier hun.

Hun har et mål om å bli best en dag, sier hun. Men hun vil vinne trofeer og spille med landslaget.

– Hvis jeg en dag blir verdens beste, er det en veldig kul bonus, sier spilleren.

Hun håper Norge gjør det bra i Europa-mesterskapet (EM) i sommer. I 2013 kom de til finalen.

– Jeg har lyktes med Lyon i Europa. Jeg vil gjerne lykkes med landslaget også, sier hun.