Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hegerberg med rekord i finalen

Laget Lyon kjempet seg til seier mot Wolfsburg i mesterligaen i fotball for kvinner. Norske Ada Hegerberg satte rekord.

Ada Hegerberg skåret sitt 15. mål i mesterligaen torsdag. Ingen andre spillere har skåret like mange mål i mesterligaen på ett år. Målet var også med på å sikre Lyon seieren i mesterligaen i fotball (Champions League).

103 minutter ut kampen traff hun på et perfekt innlegg. Det fikk hun fra innbytter Shanice van de Sanden. Dette var Lyons tredje mål på fem minutter. Målet satte ut motstanderen Wolfsburg. Dermed vant Lyon mesterligaen for tredje år på rad.

– Det er helt, helt utrolig. Det er vanskelig å sette ord på det jeg har inni meg nå. Vi gir aldri opp. Vi lå under selv om vi fortjente å lede. Men vi kom tilbake og fullførte med stil. Det er så stort. Jeg blir så inspirert til å fortsette, sa Hegerberg til kanalen Viasat.

Wolfsburg skulle hatt en straffe i første omgang som de ikke fikk. Lyon fikk ikke godkjent en skåring etter pause. Etter vanlig kamptid var det uavgjort 0-0. Dermed måtte det ekstraomganger til for å avgjøre kampen. Wolfsburg ledet først. Men så skåret Lyons Amadine Henry etter en pasning fra Hegerberg.

– 1-1 var veldig viktig. Det fikk oss på sporet, sa Hegerberg.

Alexandra Popp spiller på Wolfsburg. Hun fikk rødt kort i finalen.

Ett minutt senere ledet Lyon etter en ny skåring. Hennes rekordmål kom fire minutter senere. Rett før slutt skåret Lyon sitt fjerde mål.

– Jeg visste jeg ville få en mulighet, og da satt den. Vi viste karakter i dag, og de som kom inn gjorde en helsikes god jobb, sa Hegerberg til Viasat.

Norske Caroline Graham Hansen spiller for laget Wolfsburg. Hun fikk en skade i kampen mot Bayern München i helgen. Dermed ble hun byttet ut ved pause. Hansen var skuffet etter kampen.

– Jeg prøvde å pushe meg. Det er dette vi har trent for i hele år. Så klart det er en skuffelse, sa hun.