Heltene fra Island ble knust

Frankrike stoppet det islandske eventyret i EM.

Island er med i europa-mesterskapet (EM) i fotball for første gang. Men nå må de reise hjem. Frankrike ble en for tøff motstander.

De har overrasket hele Europa. Ingen visste at Island var så gode i fotball. For en uke siden vant de til og med mot favorittene England. Dermed kom de til semifinale mot selveste Frankrike. Kampen ville bli tøff å vinne. Frankrike har mange gode spillere. Det visste alle før kampstart. Likevel var det veldig mange som heiet på Island.

Til å begynne med så det ut som kampen ville bli jevn. Begge lagene viste muskler. Men så begynte målene å komme. Før første omgang var over, hadde Frankrike skåret hele fire mål. Det første målet kom etter 12 minutter. Olivier Giroud og resten av det franske laget jublet over målet hans. 47 minutter senere skåret han igjen.

Kampen virket håpløs å vinne for islendingene. Men de tøffe vikingene ga ikke opp. De fortsatte å gjøre motstand. Til slutt hadde de fått to flotte mål. Frankrike klarte bare å skåre ett til.

– Frankrike visste allerede i pausen at de har en ny kamp torsdag. Derfor lot de nok Island slippe litt lettere til i andre omgang, sier Bengt Eriksen til kanalen NRK. Han er ekspert på fotball.

Frankrike vant kampen 5–2. Likevel var det mange islendinger som feiret etterpå. De er nemlig veldig stolte over hva de har fått til i sitt første EM.

LES MER HER: Vil Island vinne igjen?

LES MER HER: Island sjokkerte med seier

LES MER HER: Selvmål ødela for Island