Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Heltene kom hjem

Søndag vant de gull i fotball-VM. Tirsdag kom det tyske fotball-landslaget hjem. De ble mottatt som helter.

Tirsdag formiddag. Søndag vant de gull i verdens-mesterskapet (VM) i fotball mot Argentina. Det tyske landslaget lander på flyplassen, går ned flytrappa der pressekorpset venter. De går ut og inn i en spesialdesignet trailer med åpent tak. Den er dekorert med tall og bokstaver. Den viser alle VM som det tyske fotball-landslaget har vunnet. Laget kjører gjennom gatene og mottar jubelrop fra alle de møter. Imens venter hundretusener av mennesker på Brandenburger Tor i Berlin. De venter på heltene.

- Er Italia verdensmester? Nei! Er Spania verdensmester? Nei! Er Argentina verdensmester? Nei! Er Tysklands verdensmester? Og folkemengden eksploderer i et jubelbrøl, skriver avisa VG Nett.

Jubelen blir heller ikke mindre når spillerne kommer ut av bussen. Laget lager show på scenen. De kaster ting til fansen. Trener Löw er der. Mario Götze som skåret vinnemålet. Spilleren Klose får sin hyllest. Han har skåret mest av alle spillere i VM noensinne.

Det tok ikke lang tid før spillerne fortsatte trenden fra Brasil med å poste bilder i sosiale medier.

– For et folkehav! Utrolig!, skrev Mesut Özil på Twitter. Han la også ut et bilde som viste flere tusen fans som hadde stilt seg opp for å hylle gullaget, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Pokalen er i Berlin!, skrev Lukas Podolski som tekst til et bilde. Det viste ham og finalehelten Bastian Schweinsteiger . Han holder VM-trofeet.

Ifølge nyhetsbyrået DPA ventes rundt en halv million fans i gatene for å ta imot VM-vinnerne. Tyskerne feirer sin største triumf siden 1990.

Argentina tapte 0-1 i finalen i verdens-mesterskapet og vant sølv. Nederland fikk bronsen, mens Brasil endte på fjerde plass. VM var ferdig søndag.