Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hemmelighetsfull Northug

Skistjernene møtte pressen før verdenscupen avsluttes i Holmenkollen denne helgen. Petter Northug ville ikke snakke om neste sesong. Etter sesongen vil Marit Bjørgen bestemme seg for om hun skal fortsette eller om hun skal slutte med langrenn.

Petter Northug og de andre skistjernene møtte pressen før lørdagens 50 kilometer i Holmenkollen. Petter Northug ville ikke snakke for mye om sin framtid i norsk langrenn. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Vi vet ikke hva Northug gjør neste sesong. Fortsetter han som privatlagsløper under sponsoren Coop? I så fall sier reglene til Skiforbundet at han ikke kan gå verdenscup neste sesong. Går han tilbake til landslaget? Går han langløp neste sesong? Neste sesong er uten mesterskap.

– Nå har jeg mest fokus på å gjøre ferdig denne sesongen først, sa Northug til pressen på Holmenkollen Park Hotel fredag. Der var han sammen med Martin Johnsrud Sundby, Marit Bjørgen og Finn Hågen-Krogh.

Northug ville heller snakke om lørdagens 50 kilometer i fri teknikk i Holmenkollen. Det er siste rennet i vedenscupsesongen.

Petter Northug sier at han har merket at han er sliten etter verdensmesterskapet (VM) i Falun. Der vant Northug fire gullmedaljer.

– Jeg kjente i Lahti og Drammen at jeg har vært gjennom et VM. Men jeg skal gjøre et forsøk på å kjempe om seieren. Kampen mot Dario motiverer, sa Northug.

Duellen mot Dario Cologna fra Sveits handler om kampen om 2. plassen i verdensupen sammenlagt. Martin Johnsrud Sundby har sikret verdenscupseieren for lenge siden. Sundby skal også gå 50 kilometeren på lørdag.

Kvinnene avslutter verdenscupen på søndag. Da skal de gå 30 kilometer fri teknikk. Det er fellesstart. Marit Bjørgen, Therese Johaug og Charlotte Kalla er de største favorittene til å vinne.

Det er knyttet stor spenning til om Marit Bjørgen vil slutte nå, eller om hun fortsetter neste sesong. Det er ingen mesterskap neste sesong og det kan derfor passe å slutte nå. Marit Bjørgen har også sagt at hun ønsker seg barn.

Skiløper Therese Johaug liker ikke tanken på at Marit Bjørgen skal slutte.

– En dag skjer det så klart. Jeg har ikke tenkt mye på det ennå, og ikke vil jeg tenke på det heller. Jeg synes det er skremmende, har Johaug sagt til NTB.

Det blir en stor brikke i laget som blir borte, om Bjørgen slutter, mener Johaug.

– Vi skal gjøre alt vi kan for å få henne med videre, sa Johaug.

Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg føler seg sikre på at Marit Bjørgen tar en ny sesong i skiløypa. Marit Bjørgen har sagt at hun ikke har bestemt seg og at hun vil bestemme seg etter at sesongen er ferdig.

LES OGSÅ: Norges beste ski-VM noensinne

LES OGSÅ: Gullgutten Petter Northug