Sport

Henla saken mot Follo-trener

Politiet har henlagt saken mot trener Hans Erik Eriksen. Han var anklaget for å ha fikset resultater i fotballkamper.

Straffesaken mot Follo-trener Hans Erik Eriksen er henlagt. Årsaken er at saken er foreldet. Det vil si at det er så lenge siden hendelsene skjedde, at Eriksen ikke lenger kan straffes.

– Vi er ikke overrasket, men er likevel glad og lettet, sier Ole Bjørn Fausa til nyhetsbyrået NTB.

Han er styreleder i fotballklubben Follo. Fausa vil gjerne at Eriksen kommer raskt tilbake i jobben. Treneren har vært nødt til å ta en pause fra jobben siden midten av juli.

– Han kan komme tilbake i jobben ganske raskt. Vi skal diskutere når det kan skje på et styremøte senere torsdag, sier Fausa til NTB.

Eriksen gikk selv til politiet og forklarte at han hadde fått penger for kampfiksing. Pengene skal han ha fått i perioden 2000 til 2005.

LES MER HER: Fire spillere siktet i kampfiksing-saken

Eriksen har forklart at han ikke fikset noen kamper selv om han fikk penger for det. Mannen som ga ham pengene var en kommisjonær. En kommisjonær er en person som jobber med tipping og pengespill.

En venn av Eriksen har også fått sin sak henlagt. Den saken gjaldt å ha tatt imot penger fra den samme kommisjonæren.

Saken mot den siktede kommisjonæren etterforskes videre. Det gjør også saken mot de fire fotballspillere i klubbene Follo og Asker. De er alle mistenkt for å ha fikset kamper. Det vil si at de har sørget for et spesielt resultat mot penger. Slik vet de som tipper hva de skal vedde på forhånd.

Det er ventet at etterforskingen er ferdig mot slutten av november. Da blir det bestemt om noen skal tiltales i saken.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå