Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her er det klart for kamp

Lørdag braker det løs. Her kan du lese om hvilke spillere som blir viktige når Premier League sparkes i gang.

Oppmerksomheten rundt den britiske eliteserien i fotball Premier League har som vanlig vært stor. Det er ikke bare lagene som må levere. Også TV-kanalen som har rettighetene til å vise kampene, har press på seg. TV 2 har planen klar.

– Vi satser mer på studio i England enn noen gang. Vi har aldri kunnet ta med seerne så tett på de store stjernene og den unike stemningen, sier Vegard Jansen Hagen til nyhetsbyrået NTB. Han er sportssjef i TV 2.

– Vi er tettere på engelsk fotball enn noen gang, lover han.

Allerede i åpningshelgen skal de være til stede med studio. Da tar laget Manchester United imot Tottenham og Liverpool spiller mot Stoke.

– Ronny Johnsen er på stadion Old Trafford, mens Brede Hangeland og David James følger Stoke mot Liverpool, sier han.

Programlederne får selskap av Jan-Henrik Børslid, ekspert Petter Myhre og kommentator Øyvind Alsaker.

Denne sesongen vil TV 2 forsøke å hente inn flere kjente Premier League-spillere enn de har gjort før.

– Framover kommer det flere spennende gjester. Blant andre Gus Poyet.

Han har tidligere spilt på lagene Chelsea og Tottenham.

Kasper Wikestad kommenterer fotball for TV 2. Han har fulgt Premier League i mange år. Her er noen av spillerne han mener kan bli viktige i årets sesong.

Memphis Depay, 21 år gammel:

Den nederlandske landslagsspilleren ble hentet til Manchester United for 320 millioner kroner tidligere i sommer. Angriperen skåret sitt første mål for United i 3-1-seieren over San Jose Earthquakes 22. juli.

– Jeg er veldig spent på Depay. Jeg har ikke sett så mye av ham bortsett fra på landslaget. Men det virker som om han og kaptein Wayne Rooney har et veldig godt samarbeid allerede, sier Wikestad.

Tyrone Mings, 22 år gammel:

Den unge forsvarsspilleren er Bournemouths dyreste kjøp noensinne. Han signerte for klubben i juni. Mings skal ha kostet rundt 100 millioner kroner. Det forventes store ting av den 196 centimeter lange spilleren denne sesongen.

– Han tok virkelig steget opp for Ipswich i fjor. Han var strålende på venstrebacken. Gleder meg til å følge ham i Bournemouth denne sesongen, sier Wikestad.

Siem de Jong, 26 år gammel:

Det var store forventninger til nederlenderen da han ble hentet til Newcastle i fjor sommer. Men skader har gjort at det kun har blitt fire seriekamper og ett mål for 26-åringen. Han har sin bakgrunn fra Ajax i Nederland.

– Jeg spådde at denne spilleren skulle få en stor sesong i fjor. Men da ble han skadd i lang tid. Det blir veldig gøy å følge med på ham i år, sier Wikestad.

Yohan Cabaye, 29 år gammel:

Franskmannen var ulykkelig på laget Paris Saint-Germain forrige sesong. Han hadde et stort ønske om å flytte tilbake til England. Cabaye fikk viljen sin. Nå spiller han igjen med Alan Pardew i Crystal Palace.

– Cabaye var nærmest hele Newcastle alene sist han var i England. Det blir spennende å følge ham under Pardew igjen, sier eksperten.

Roberto Firmino, 23 år gammel:

Alle snakket om brasilianeren før sesongen. Men det er ikke så mange som har sett ham spille for tyske Hoffenheim. Midtbanespilleren skal ha overbevist lagkompisene på Liverpool på trening.

– Mange er spente på å se Firmino. Jeg tror Liverpool er fryktelig spente selv. Jeg har ikke sett veldig mye av ham. Men jeg har snakket med Eurosport-kommentatorer som skryter veldig av ham, sier Wikestad.

Nathan Redmond, 21 år gammel:

Vingen har vært meget god for Norwich. Han kom dit fra Birmingham. Redmond var viktig da klubben nylig rykket opp til Premier League. Han skåret seks mål og sørget for 13 pasninger som endte i mål.

– Jeg tror mange vil få øynene opp for Redmond. Jeg tipper han kommer til å spille maks en sesong for Norwich. Han er fantastisk god og, ikke minst, engelsk, sier Wikestad.

Cédric Soares, 23 år gammel:

Portugiseren ble hentet fra Sporting Lisboa til Southampton denne sommeren. Det er ventet at han skal erstatte Nathaniel Clyne som back. 23-åringen er god i angrep. Det passer godt med spillestilen til Ronald Koemans lag.

Slik spilles første serierunde i Premier League:

Manchester United – Tottenham, Norwich – Crystal Palace, Leicester – Sunderland, Everton – Watford, Bournemouth – Aston Villa, Chelsea – Swansea, Newcastle – Southampton, Arsenal – West Ham, Stoke – Liverpool, West Bromwich – Manchester City.

LES OGSÅ: Tjener fortsatt mye penger

LES OGSÅ: – Tror ikke spillerne trives så godt som før