Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her er Ødegaard i Real Madrid

Fotballspiller Martin Ødegaard ble vist fram for pressen. Vanligvis blir de nye spillerne til Real Madrid vist fram på Estadio Santiago Bernabéu. Martin Ødegaard ble vist fram på presserommet der hvor klubben har treningene sine.

Martin Ødegaard møtte på pressekonferansen i en stripete genser, ikke i Real Madrid-drakt. Ødegaard fikk snakke norsk til pressen. Klubbdirektør Emilio Butragueño beskriver Ødegaard som veldig talentfull på pressekonferansen. Butragueño sier at han er en spiller for framtida.

– Jeg skrev under fordi dette er den beste muligheten til å utvikle meg som fotballspiller. Å være en del av denne klubben tror jeg er det beste for meg, det sier Ødegaard til pressen.

Ødegaard sier målet er å bli en bedre fotballspiller. Han sier det ikke er viktig når han kommer til spille for A-laget. Det viktigste er at han blir bedre. Ødegaard sier han har følt seg velkommen i klubben når han har vært på besøk der.

Det ble sagt at Martin Ødegaard skulle presenteres på Estadio Santiago Bernabéu. Det er vanlig at nye spillere blir vist fram på klubbens stadion. Klubben sa torsdag at han ikke blir vist fram der. Ødegaard ble vist fram på presserommet på klubbens treningsfelt, Valdebebas. Det var kaos i presserommet før Ødegaard ble presentert. Mange journalister var til stede.

Martin Ødegaard ble hentet av et privatfly torsdag morgen. Like før klokka 12 møtte han opp til legesjekk i Madrid. Det er vanlig før en blir presentert som spiller.

Avisa VG skriver at Martin Ødegaard får en lønn på 20 millioner kroner. Strømsgodset får 35 millioner for Ødegaard med en gang. Hvis Ødegaard gjør det bra i klubben kan de få 35 til 40 millioner til.

Det er første gang en nordmann spiller for Real Madrid.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og toppfotballsjef Nils Johan Semb synes det er spennende at Ødegaard skal spille for Real Madrid. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg synes dette er et veldig spennende valg. Martin kommer nå til en profesjonell klubb. De vil legge godt til rette for at han skal utvikle seg videre. Å trene med de beste spillerne i verden vil uten tvil sørge for at Martin utvikler seg som fotballspiller, sier Høgmo til nettsiden fotball.no.

Jostein Flo er sportssjef i Strømsgodset. Flo mener det er riktig av Ødegaard å si ja til Real Madrid selv om han er ung.

Den spanske avisa Marca har to sider om Martin Ødegaard i torsdagen avis. Tittelen på artikkelen er «Pequeño galáctico» som betyr en liten stjerne.

Petter Veland kan mye om spansk fotball. Veland sier at Real Madrid aldri har jaktet på en unggutt på denne måten før. Han kommenterer spansk fotball for kanalen C More. Veland ser for seg tre ting som kan skje med Ødegaard.

– Det første er at han imponerer så mye på trening at han blir en permanent del av A-laget. De andre er at han spiller på B-laget Castilla. Rykker ikke de opp til nivå to, så spiller han nok ikke der neste sesong. Da blir han nok lånt ut til en annen spansk klubb, tror Veland.

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen heier på Real Madrid. Han gleder seg til å se Ødegaard på Santiago Bernabéu.

– Det er gøy. Jeg håper å kunne se ham på stadion mange ganger, sier Carlsen til kanalen TV 2.

Martin Ødegaard er bare 16 år. Han er trolig det største talentet i norsk fotball noen gang.

Martin Ødegaard debuterte for Strømsgodset mot Aalesund 13. april i fjor. Da var han tidenes yngste spiller i eliteserien. Ødegaard var da kun 15 år og 117 dager gammel. Han ble også tidenes yngste målscorer i eliteserien. 27. august debuterte han på landslaget mot De forente arabiske emirater. Han ble tidenes yngste landslagsspiller. 13. oktober ble han tidenes yngste spiller i en kvalifiseringskamp til europamesterskap (EM). Han ble byttet inn for Mats Møller Dæhli. Norge vant 2-1 over Bulgaria på Ullevaal.

Martin Ødegaard ble kåret til Årets unge talent i eliteserien 2014. Han vant prisen for Årets gjennombrudd under Idrettsgallaen 10. januar. Ødegaard spilte 23 kamper og skåret fem mål for Strømsgodset i 2014-sesongen. Han har tre landskamper for Norge. Han har også spilt for flere yngre landslag.

LES OGSÅ: Viser Ødegaard for publikum

LES OGSÅ: Ødegaard til Real Madrid