Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her kjører Jansrud inn til sølv

Alpinst Kjetil Jansrud kjørte glimrende utfor og bedre slalåm enn på lenge. Slik sikret han sølv i kombinasjonen i VM i alpint.

– Det er stort å forlate VM med medalje. Dette er min aller første VM-medalje. Den er jeg stolt av, sa Kjetil Jansrud til nyhetsbyrået NTB. Søndag var det klart at han vant sølv i verdens-mesterskapet i alpint (VM). Det var i Beaver Creek i USA.

Jansrud ledet etter å ha kjørt suverent i utfor. Så skulle han kjøre slalåm. Der er han ikke like god. Men han kjørte godt nok til å vinne 2. plassen. Han kom inn 0,19 sekunder etter Marcel Hirscher. Hirscher er suveren i slalåm, og han vant gull i kombinasjonen sammenlagt.

Jansrud må klare seg med denne ene medaljen fra VM.

– Nå skal jeg sette meg på flyet hjem. Planen var å kjøre storslalåm her i VM. Men i stedet har vi bestemt at jeg reiser til Europa. Der skal jeg forberede resten av sesongen i verdenscupen, fortalte Jansrud til pressen.

Han forklarte at han fortsatt har sjansen til å kjempe om å vinne verdenscupen.

– Her kunne jeg kanskje vært med i en kamp om en medalje i storslalåm. Den sjansen ville ikke vært veldig stor. Derfor er det bedre å reise hjem, sa han.

Jansrud var fornøyd med sølvet, selv om det ikke føltes som gull.

– Jeg mente selv jeg i beste fall var en outsider. Jeg kan derfor ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd med dette. Det var en bra utfor. Men så fikk Marcel Hirscher startnummer en og Ted Ligety nummer to i slalåm. Da visste at jeg at det kunne bli vanskelig. De ville få fordelen av gode forhold, sa Jansrud.

Norske Aksel Lund Svindal deltok for første gang i VM etter skade. Han manglet 14 hundredeler på å ta en VM-medalje i utfor. Han endte på sjetteplass i lørdagens renn, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Svindal kjører VM