Herjet med Barcelona

Sjokkerte fans av fotballaget Barcelona måtte se at stjernespillerne deres ble herjet med av laget Bayern München. Mesterligaens semifinale endte med 4-0-seier til Bayern.

Det tyske fotballaget Bayern München stormet framover og presset på spanske Barcelona tirsdag. De to spilte den første av to kamper i semifinalen i mesterligaen Champions League. Det holdt ikke at Barcelonas skadde stjerne Lionel Messi fikk lov til å spille. Tyskerne herjet med Barcelona.

Mål etter mål gled inn. Spanjolene hadde ballen mest, men klarte ikke å skåre. Bayern München avgjorde langt på vei semifinalen med 4-0-seieren. De to lagene skal spille én kamp til mot hverandre. Men Barcelona skal streve hardt med å ta igjen tyskerne.

LES MER HER: Rekker Messi semifinalen?

Bayern Münchens spiller Thomas Müller skåret to av målene. Hans kolleger Mario Gómez og Arjen Robben ordnet de to andre målene.

Det første målet kom etter 25 minutter. Robben løftet ballen inn i feltet etter et hjørnespark. Der var Bayerns Dante suveren i lufta. Han stanget ballen til Thomas Müller, som nikket ballen med hodet. Ballen gikk inn i mål via Barcelonas målvakt Victor Valdés.

LES MER HER: Super-Messi sørget for semifinale

Tre minutter ut i annen omgang var det nytt hjørnespark som Bayerns spiller Robben tok. Müller headet ballen mot mål fra bakerste stolpe. I feltet stupte Gómez fram og dyttet inn ballen til 2-0. Men flere mente at det egentlig var offside og at målet ikke burde vært godkjent.

Etter 72 minutters spill fikk Bayerns spiller Robben ballen av Bastian Schweinsteiger. Müller sperret Barcelonas spiller Jordi Alba på ufint vis. Men dommeren stanset ikke kampen. Rett etterpå trillet ballen inn til 3-0.

Ti minutter senere kom det siste målet. Müller sparket inn til 4-0.

Flere mente dommerne gjorde feil ved to av målene. Det ene var offside og før det andre ble en motspiller ulovlig hindret, mente mange. Barcelonas forsvars-spillere Gerard Pique og Dani Alves var skuffet. Men de mente laget tapte fortjent for Bayern München.

– De ga oss en omgang juling. De var bedre og hurtigere enn oss. Det gir ingen mening å snakke om dommeren, det er ingen unnskyldning, sa Pique, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Også Dani Alves mente tyskerne var mye sterkere enn Barcelona.

– Vi møtte en motstander som spilte helt suverent. De fikk to mål og etter det ble det vanskelig for oss. Men vi har 90 minutter igjen på hjemmestadion Camp Nou, og de skal vi selvsagt utnytte, sa Alves. Returkampen spilles i Barcelona 1. mai.

Lionel Messi klarte ikke å spille på sitt beste.

– De viste at de er sterkere enn oss. De slo oss på alle områder. Jeg kunne ikke gjøre mye for å endre på resultatet. Det var synd, sa Messi.

Barcelonas assistent-trener Jordi Roura var skuffet etter tapet. Han vet at drømmen om en finale nærmest er knust.

– Det er vanskelig å skape mirakler, og 4-0 er et stort forsprang å ta igjen. Jeg vet ikke om noen er kommet tilbake etter et slikt resultat i mesterligaens historie, men vi skal gjøre det vi kan. Dette er et stort tap, som gjør vondt for oss, sa Roura.