Sport

Hilde vil tilbake på «verdens beste lag»

Tom Hilde har fått klar beskjed av sine kolleger på landslaget i skihopp: – Du skal komme tilbake på verdens beste hopplag.

Hilde er tilbake i lett trening. Det er etter det stygge fallet under hoppuken i Oberstdorf i Tyskland 30. desember.

– De andre har jo lovet meg at jeg skal komme tilbake på verdens beste landslag. Akkurat nå ser det jo ganske lovende ut, sa Hilde på Toppidretts-senteret tirsdag.

Så langt i sesongen har Østerrike som vanlig gjort det best. Men de norske hopperne har for alvor begynt å nærme seg. Anders Bardal vant det siste verdenscup-rennet i Kulm i Østerrike søndag.

– Jeg satt klistret foran skjermen. Jeg fikk med meg alt som skjedde under skiflygingen som var i helgen. Selv trener jeg hver dag som om jeg skulle kunne hoppet igjen i morgen, sier Hilde. Han fikk et brudd i den åttende ryggvirvelen. Det skjedde i fallet i Oberstdorf.

Han gikk rett på «trynet» da han landet på 131,5 meter. Det gode humøret hjelper han gjennom hverdagen.

– Mentalt vil jeg heller ikke slite, fordi fallet var kun min egen feil. Sulten etter å hoppe er større en noen gang. Men om det blir før eller etter verdens-mesterskapet (VM) i Vikersund, vet jeg ikke, sier 24-åringen.

LES MER HER: Kan bli frisk til VM

Tirsdag kjørte Hilde igjennom øvelsene han får lov til å gjøre. Det var 20 minutters oppvarming på sykkel. Så tøyde han før han begynte å hoppe spensthopp. Han hoppet opp på en 80 centimeter høy kasse. Vanligvis ligger listen mye høyere for gutta på landslaget. De kan lett sprette over 1,60 meter i stille høyde.

– Jeg har ingen smerter i ryggen, så det går bra. Da gror bruddet bedre, sier Hilde.

Etter fallet har ikke Hilde fått noen sykepenger av velferds-etaten Nav. Derfor kunne han tirsdag skrive under en sponsoravtale med matkjeden ICA. De sikrer ham lønn mens han er skadd.

– Jeg har fått en avtale med ICA som sikrer meg sykepenger. Og så har jeg lært at jeg kanskje må ha tyngden litt lenger bakpå. Det er når jeg lander i nysnø. Det er det gode som har kommet ut av dette, sier Hilde.

Siste utgave

På forsiden nå