Sport

Historisk seier i Superbowl

Laget New England Patriots så ut til å tape. Men så snudde de kampen og vant over Atlanta Falcons.

Superbowl og finalen i amerikansk fotball er veldig stort for folk i USA. Mange millioner ser kampen på TV. I år spilte New England Patriots finale mot Atlanta Falcons.

Aldri før har noen lag vunnet etter å ha ligget under med flere enn 10 poeng. På 50 tidligere Superbowls. Patriots lå under med 25 poeng tidlig i 3. periode. Men de tok poeng etter poeng. Ett minutt før slutt var det uavgjort, etter et etter et eventyrlig angrep.

Tom Brady ledet Patriots til å vinne. James White løp inn de siste vinnerpoengen. Til slutt vant de 34-28 mot Atlanta Falcons.

– Jeg måtte bare komme meg inn, sa White.

I et av angrepene tok Julian Edelmann imot en pasning. Han stupte inn blant to motspillere. En av dem hadde slått ballen opp i lufta. Edelmann fikk fingrene på ballen, centimeter før den traff gresset.

– Vi løftet hverandre da vi var nede. Falcons har et stort lag, men vi fikk til litt flere spill enn dem. Jeg er så stolt av å være en del av dette laget, sa Brady.

39-åringen vil bli husket som tidenes største spiller. Han er den første quarterback som vinner Superbowl fem ganger. Han er også kåret til den beste spilleren i Superbowl fire ganger.