Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hjem uten medalje

De norske håndball-gutta mistet piffen i bronsefinalen. Dermed måtte de reise hjem uten medalje.

De var så nære, så nære. Sekunder skilte de norske herrene fra å gå til finalen fredag. Søndag spilte Norge om bronse i europa-mesterskapet (EM). Men energien holdt ikke til å vinne. Det ble 24-31-tap for Kroatia. Det gjør også at Norge får tøff motstand i kvalifiseringen til å spille i De olympiske leker (OL) og verdens-mesterskapet (VM).

Det norske målvakta Ole Erevik spilte en sterk kamp. Men det holdt ikke denne gangen.

Håpet om medalje forsvant allerede i 1.-omgangen. Kroatia utnyttet 11 norske angrep uten mål. Ved pause var det 15-11 til Kroatia. Norge kjempet seg tilbake. De var oppe på 17-17 etter en god start i andreomgangen. De norske spillerne måtte jage hele veien. Dermed klarte de ikke mer da alt skulle avgjøres. Norge vant mot Kroatia 34-31 tidligere i EM.

I april må Norge spille mot Danmark, Kroatia og Bahrain for å komme til OL. De møter Slovenia og Serbia for å komme seg til VM. Det kan bli hardt, skriver nyhetsbyrået NTB.

Fredag tapte Norge semifinalen med 33-34. Da hadde de endt i ekstraomganger i en dramatisk kamp mot Tyskland. Avgjørelsen kom fire sekunder før slutt. Da hadde tyskerne en mann for mange på banen.

Det var Tyskland som vant gull i EM. Finalen var mot Spania. Tyskland vant 24-17. Den tyske målvakt Andreas Wolff hadde sitt livs beste kamp. Han reddet 55 prosent av skuddene han fikk på målet.

LES MER HER: Ingen finale på håndball-gutta

LES OGSÅ: Venter tøft og grisete spill