Sport

Hønefoss sliter

For første gang skulle Hønefoss få spille mot de beste. Det ble ikke lett.

Fem tap. 2-17 i målforskjell. Det er resultatet for fotballaget Hønefoss etter fem kamper. Det er mange år siden et lag har hatt en så dårlig start på sesongen. Laget er det eneste i eliteserien uten poeng.

Hønefoss rykket opp fra 1. divisjon i fjor. Det er første gang laget spiller i eliteserien. Sist helg spilte Hønefoss mot Kongsvinger. Begge lagene hadde tapt de fire første kampene i serien.

Hønefoss tok ledelsen tidlig i annen omgang. Davy Claude Angan fant Umaru Bangura midt foran mål. Bangura satte ballen i mål fra 20 meter. Men Kongsvinger kom tilbake og skåret to mål. Kampen endte 1-2. Det ble nok et tap for Hønefoss.

Hønefoss kjøpte flere nye spillere i vinter. Kristjan Örn Sigurdsson kom fra Brann. Paul Obiefule og Davy Claude Angan kom fra Lyn. Men det har ikke hjulpet.

Frode Lafton er kaptein på laget. Han har spilt i klubben siden 1994. Han gråt etter tapet. Lafton innrømmer at laget ikke er godt nok for eliteserien.

– Vi taper kamper gang på gang. Så enkelt er det. Vi må jobbe videre med å prøve å rette opp det som er feil, sier Lafton til nyhetsbyrået NTB.

Det er mulig at laget vil få en ny trener. Bjørn Hamborg er styreleder i Hønefoss. Styret skal vurdere hva de må gjøre de neste dagene.

– Vi kommer selvfølgelig til å vurdere treneren. Å si noe annet ville være feil, sier han til kanalen NRK.

Lørdag spiller Hønefoss mot Viking. Kampen starter klokken 17.00.

Mer fra Sport

Siste utgave

På forsiden nå