Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hun ble den beste i skisporet

Langrennsløper Ingvild Flugstad Østberg var best. Hun vant kvinnenes 10 kilometer klassisk.

Norge får nye helter i skisporet. Ingvild Flugstad Østberg gikk aller fortest fredag. Hun vant kvinnenes 10 kilometer klassisk. Heidi Weng ble nummer to. Hun kom i mål på 13,2 sekunder dårligere tid.

Østberg ledet med 14 sekunder allerede etter 6 kilometer. Hun tapte litt på vei inn mot mål. Likevel mener hun selv hun hadde god kontroll.

– Dette her gikk jo veldig bra. Jeg er overrasket at det fungerte såpass bra. For jeg har følt meg tungt den siste uken. Jeg hadde gode ski og da går det fort, sa Østberg til kanalen NRK.

 

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok tredjeplassen. Men hun var over minuttet bak vinneren.

– Det var som forventet. Det ble tøft. Jeg har fått færre økter med hard trening enn planlagt. Og de første rennene er alltid de som føles tyngst, sa Jacobsen.

Marit Bjørgen hadde planlagt å konkurrere fredag. Men hun er syk og var ikke med i rennet. Samtidig får ikke Therese Johaug delta. Hun ble tatt for doping. Hun brukt en krem med ulovlig stoff på leppa. Johaug er stengt ute fra landslaget mens saken undersøkes.

 

– Det er veldig rart at Therese ikke er her. Det er kjedelig, men hun sa til oss at vi måtte gå det vi kunne, sa Østberg.

– Vi merker jo helt klart i laget at det er en som er borte, sa Jacobsen.

Bjørgen tar trolig pause bare fredag. Hun har sagt hun skal gå fri teknikk lørdag. Martin Johnsrud Sundby deltar ikke i det hele tatt. Han har sår hals. Derfor har han reist hjem.

Det er renn for langrennsløperne hele helga. Det skjer på Beitostølen i Valdres.