Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Hun bør ikke tape dette

Heidi Weng heier på Ingvild Flugstad Østberg i avslutningen av Tour de Ski.

Den norske langrennsløperen Heidi Weng har vunnet konkurransen Tour de Ski to ganger. I år er det norske Ingvild Flugstad Østberg som leder Touren.

Torsdag gikk Østberg inn til sin annen seier i et renn i konkurransen. Hun vant den 10 kilometer lange jaktstarten. Den var i Oberstdorf i Tyskland. Østberg vant suverent foran Natalja Neprjajeva fra Russland. Da fikk hun en enda større ledelse før de to siste etappene.

Østberg leder med 35,4 sekunder. Det er to etapper igjen i Touren. De blir i Val di Fiemme i Italia. Heidi Weng mener at Østberg bør klare å vinne alt. Men at hun må jobbe for det.

– Russerne er veldig gode i klassisk, så hun må stå på helt inn. I fjor tapte hun veldig mye i løypa Val di Fiemme. Alt kan skje. Men Ingvild er såpass mye bedre enn dem i skøyting opp bakken. Da bør hun ikke tape dette, sa Weng til nyhetsbyrået NTB.

I fjor ødela Østberg sjansen til å vinne Tour de Ski. Det skjedde etter en dårlig dag på nest siste etappe. Da slet hun med bakglatte ski. Det var umulig å henge med de andre som ledet. Weng tror det er nok for Østberg om hun fortsatt leder etter lørdagen. Da går de nytt renn. Touren fortsetter med 10 kilometer fellesstart lørdag

Siste etappe er med den berømte monsterbakken, en slalombakke som utøverne går opp. Etappen opp bakken Alpe Cermis er søndag.

– Jeg tror ikke russerne har en sjanse til å gå fra Ingvild opp bakken. Men hvis Jessica (Diggins) finner på å gå fort i Val di Fiemme, kan det bli skummelt. Hun kan nærme seg Ingvild. Hun gir seg aldri, sier Weng.

Til nå ligger Diggins 1 minutt og 20 sekunder bak Østberg.

– Alt kan skje i Val di Fiemme. Det så vi i fjor. Samtidig er Ingvild såpass solid. Hun er den som er suverent best av dem som stiller opp i Tour de Ski. Hun bør ta det, mener Weng.

Heidi Weng er også med i Tour de Ski. Men hun har slitt i vinter. Weng falt i finalen i sprint 1. nyttårsdag. Det ødela mye.

Torsdag ble hun nummer sju på jaktstarten i fri teknikk.

– Det var helt greit. Det var ikke kjempedårlig. Men når det blir så blankt. Da har jeg ikke kontroll på skiene. Jeg skulle gjerne hatt en til å gå sammen med, men sånn var det ikke. Da må man gjøre det beste ut av det, sa Weng.

Hun håper å kunne bruke avslutningen i Tour de Ski på å få enda mer selvtillit.

– Jeg er ikke i nærheten av å være i toppen sammenlagt i år. Men jeg har veldig lyst til å gå fort på de to siste etappene. Jeg håper på trått føre i Val di Fiemme begge dager. Så får vi se om det blir sånn, sa hun til NTB.

Norske Johannes Høsflot Klæbo leder konkurransen for herrer.