Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hun får ikke spille i håndball-VM

Keeper Silje Solberg må følge med på TV. Hun ble ikke tatt ut til det norske VM-laget i håndball.

Målvakt Silje Solberg får ikke være med i norske troppen til verdens-mesterskapet (VM) i håndball. Det blir Kari Aalvik Grimsbø og Katrine Lunde som får keeperjobben i Tyskland.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte de to mest erfarne målvaktene. Grimsbø var ute av spill i flere måneder. Hun hadde en kneoperasjon i mai. Hun kom i gang igjen for laget Györ i september.

Grimsbø har vært Norges førstevalg siden 2012. Da spilte hun skikkelig bra i De olympiske leker (OL) i London i Storbritannia.

– Jeg er veldig glad, melder en lettet Kari Aalvik Grimsbø til nyhetsbyrået NTB. Hun legger til to smilefjes i sms-en.

37 år gamle Lunde gjør det bra igjen i hjembyen Kristiansand. Der spiller hun for laget Vipers. Hun har reist hjem igjen etter mange år som proff i utlandet. Der spiller hun også fast håndball i mesterligaen. Det samme gjør Grimsbø.

Silje Solberg var med i Europa-mesterskapet (EM) i fjor. Men hun fikk ikke være med i OL noen måneder tidligere. Hennes klubb Issy Paris er ikke kvalifisert for Champions League denne sesongen.

– Det var ikke noe lett valg. Men pilen peker rett oppover for Grimsbø. Katrine har vært stabilt god i hele høst. Vi er overbevist om at vi har funnet vårt lag med målvakter. De vil hjelpe til med å utvikle hverandre. Det sa Mia Hermansson-Högdahl da uttaket ble presentert tirsdag. Hun er landslagets assistenttrener.

En som får sjansen i VM er den erfarne strekspilleren Heidi Løke. Hun ble mor for andre gang for fem måneder siden. Hun har vist god form i eliteserien etter fødselen. Nå blir hun altså med til Tyskland.

– Vi har tatt med tre linjespillere. Heidi Løke er på full fart tilbake, men er ikke helt der ennå. Hun mangler litt. Men vi har tror på at hun får til det fram til mesterskapet starter. Med Kari Brattset og Vilde Ingstad sikrer vi oss litt, sa landslagstrener Hergeirsson.

Linn Jørum Sulland er heller ikke med i den norske troppen. Eliteseriens toppscorer var sist med da det ble VM-gull i Danmark. Det skjedde i 2015.

Hergeirsson sa også at Amanda Kurtovic igjen vil brukt som avløser for Stine Bredal Oftedal.

Han sa at Larviks Emilie Christensen er troppens overraskelse.

– Det er en spiller som har tatt steget. Hun er en litt annerledes spillertype, sa Thorir Hergeirsson.

Norge reiser til VM som storfavoritt. Hergeirsson kan sikre seg sin sjuende gullmedalje på ti forsøk i Tyskland. Han overtok etter Marit Breivik i 2009.

Norge spiller sine kamper i Bietigheim-Bissingen. Det ligger rett vest for byen Stuttgart. Der skal de spille mot Sverige, Polen, Tsjekkia, Ungarn og Argentina i puljespillet. Det er i løpet av bare sju dager.

De fire beste fra hver gruppe går til åttedels-finaler. For Norges del spilles den og en eventuell kvartfinale i byen Leipzig.

VM arrangeres i perioden 1. desember til 17. desember. Det blir semifinaler og medaljekamper i byen Hamburg.