Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Hun kommer tilbake

I går ble OL-drømmen knust. Men Johaug kommer tilbake, mener manageren hennes.

Tirsdag fikk skiløper Therese Johaug dommen for doping. Hun blir utestengt i 18 måneder fra all trening og konkurranse med landslaget. Hun får heller ikke deltatt i De olympiske leker (OL) i Sør-Korea neste år. Johaug brukte en krem med et ulovlig stoff i.

Jørn Ernst er manager for Johaug. Han er sikker på at hun kommer til å konkurrere på ski igjen.

– Nå må hun bruke noen dager på å la dette synke inn. Hun må få det ut av kroppen. Hun liker best å trene og være i naturen. Det fortsetter hun med, sier Ernst til nyhetsbyrået NTB.

LES MER OM SAKEN: – Jeg er helt knust

Johaug er i Seiser Alm i Italia for å trene. Det var der hun fikk vite dommen. 29-åringen var helt oppløst i tårer tirsdag. Da fortalte hun om dommen. Idrettsretten CAS dømte Johaug til utestenging i 18 måneder. Hun ble dømt til 13 måneder da saken ble behandlet i Norge.

OL i 2018 var Johaugs store mål denne sesongen. Hun konkurrerte ikke sist sesong på grunn av doping. Johaug brukte en krem på en solbrent leppe. Den inneholdt det forbudte stoffet clostebol.

– Det trengs mye motivasjon for å nå det nivået hun var på, men jeg tror hun klarer det. Etter noen dager tror jeg hun er der igjen, sier Ernst.

Therese Johaug sa selv at hun vil tilbake, men ikke vet hvor motivert hun er.

– Jeg har en drøm om å stå på startstreken igjen. Så får vi se hva framtiden bringer, sa hun.